Ilmaiset pakasteet kelpasivat kangasniemeläisille yöllä – Kauppiasta ilahduttaa, ettei tuhansien eurojen arvoisia ruokia tarvinnut mättää roskiin

Yli sata paikkakuntalaista reagoi myöhäisillan ilmoitukseen lahjoituksista.

Agata Anttonen

Soppa-aineksia oli jaossa myöhään tiistai-iltana.
Soppa-aineksia oli jaossa myöhään tiistai-iltana.

Suuren vahingon keskellä sosiaalisen median voima ilahduttaa Kangasniemen K-market Puulantorin kauppiasparia Eleonoora Karlsson-Seppästä ja Mikko Seppästä.

Kaupasta hajosivat myöhään tiistai-iltana kaikki pakastuslaitteet. Koska lämpötilan noustessa pakastettu ruoka ei ole enää myyntikuntoista ja iso erä uhkasi mennä hävikiksi, kauppiaat laittoivat sanan leviämään facebookilla, että sitä on haettavissa ilmaiseksi marketilta.

– Kaiken saimme menemään. Arvioisin, että 100–150 asiakasta kävi noutamassa ruokaa, vaikka alkoi olla jo nukkumaanmenoaika, kertoo Eleonoora Karlsson-Seppänen.

Totaalinen konerikko

Hän on tyytyväinen siitä, että sai levitettyä hyvää mieltä ja ettei hyvää ruokaa tarvinnut laittaa roskiin.

Kauppiaiden mukaan tuotteet olivat vielä pakastettavissa omiin pakkasiin.

Ostoarvoltaan noin 14 000 euron edestä pakasteita päätyi kotitalouksille.

Karlsson-Seppänen kertoo, että pakkaslaitteet oikuttelivat jo viime viikon lopulla. Huoltomiesten avulla vuorotellen pakastevarasto ja myymälätilan pakastelaitteet saatiin kuitenkin toimimaan.

– Tiistai-iltana olimme jo kotona, kun hälytyspalvelu ilmoitti pakastimien koneikon olevan kokonaan rikki.

– Takaisin kaupalle, ja piti reagoida nopeasti. Laitoin kello 21.47 ilmoituksen lahjoittamisesta, että nyt olisi tilaisuus auttaa. Se tuntui ensin epätoivoiselta, mutta kangasniemeläiset lähtivätkin liikkeelle.

Jos facebook-upotus ei näy, katso se tästä.

– Kuulemani mukaan jotkut kauempana asuvat huomasivat asian ja soittelivat paikallisia käymään kaupalla.

Apua löytyi

Kauppias kiittelee myös palokuntalaisia, jotka auttoivat varastojen purkamisessa ja tavaroiden kantamisessa lastauslaiturille.

Hienoista kursailua esiintyi, koska yrittäjien hankaluudet olivat ilmeisiä.

– Ihmiset olivat ehkä vähän hämillään, että kehtaako niitä nyt ottaa. Me kannustimme, ettei ole häpeä auttaa.

Selvittämistä riittää vielä laitteiden hajoamisen syissä ja korvausasioissa, mutta paikkakunnan yhteisöllisyydestä ei Eleonoora Karlsson-Seppäsen mielestä ole epäselvyyttä.