Helpotusta eteläsavolaisten yritysten ohjelmoijapulaan – Xamkissa Mikkelin kampuksella alkaa ohjelmointiin keskittyvä insinöörikoulutus vuoden kuluttua

Pääosin suomenkielinen koulutus toteutetaan päiväopiskeluna kampuksella. Siihen voi hakea korkeakoulujen yhteishaussa keväällä.

Sauvo Jylhä

Uudessa insinöörikoulutuksessa painotetaan ongelmanratkaisutaitoja ja algoritmista osaamista varsinaisten ohjelmointitaitojen lisäksi.
Uudessa insinöörikoulutuksessa painotetaan ongelmanratkaisutaitoja ja algoritmista osaamista varsinaisten ohjelmointitaitojen lisäksi.

Uusi ohjelmointiin ja ohjelmistotekniikkaan keskittyvä koulutus alkaa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Xamkin Mikkelin kampuksella.

Xamk kertoo tiedotteessa, että insinöörikoulutuksessa painotetaan ongelmanratkaisutaitoja ja algoritmista osaamista varsinaisten ohjelmointitaitojen lisäksi. Koulutus on pääosin suomenkielinen ja toteutetaan päiväopiskeluna kampuksella.

Koulutus alkaa syksyllä 2021. Se on mukana korkeakoulujen yhteishaussa ensi keväänä.

– Insinööri (AMK) -tutkintoon johtava koulutus on käytännönläheinen ja sisältää paljon ohjelmistotuotannon prosessin vaiheisiin liittyvää tekemistä, koulutusjohtaja Paula Siitonen Xamkista kertoo tiedotteessa.

Osaavia ohjelmoijia on ollut pitkään Suomessa liian vähän. Tiedotteen mukaan koulutuksella halutaan vastata tähän tarpeen myös alueellisesti. Monet eteläsavolaiset yritykset ovat koettaneet rekrytoida alan osaajia tuloksetta.