Perjantaiksi odotettavissa tuulenpuuskia, rankkasateita ja sähkökatkoja — Jätä mökkitien puomi auki, jotta korjaaja pääsee sujuvasti töihin

Järvi-Suomen Energia pyytää, että mökkiteiden puomit jätettäisiin auki korjaustöiden nopeuttamiseksi. Lisäksi toivotaan malttia vikailmoituksiin myräkän alkuvaiheessa.

Mikko Kontti

Perjantaiksi odotetaan samantyyppistä myräkkää kuin juhannuksena. Lisähaastetta viankorjaukseen tuonee voimakas sade. Kuva on arkistosta.
Perjantaiksi odotetaan samantyyppistä myräkkää kuin juhannuksena. Lisähaastetta viankorjaukseen tuonee voimakas sade. Kuva on arkistosta.

Järvi-Suomen Energian jakelualueelle ennustetaan perjantaiksi voimakkaita tuulenpuuskia ja rankkasadetta.

Puuskien voimakkuus on ennusteiden mukaan verrattavissa juhannuksen Paula-myrskyyn. Puuskien odotetaan olevan voimakkaimmillaan perjantai-iltapäivästä alkaen.

Yhtiö varautuu säätilan muutokseen lisäämällä muun muassa asentajien varallaoloresurssia ja asiakaspalvelun henkilöstömäärää. Myös yhteistyötä viranomaisten kanssa tiivistetään.

Juhannusmyrskyn runtelemat puut alttiita kaatumaan

Järvi-Suomen Energian mukaan juhannusmyrskyn runtelemat, täydessä lehdessä olevat puut ovat alttiimpia kaatumaan.

Lisäksi harvinaisemmat pohjoisenpuoleiset tuulenpuuskat voivat lisätä puiden kaatumisia, ja rankkojen sateiden odotetaan hankaloittavan vikojen korjaamista. Vuorokauden sademäärä voi nousta 50 millilitraan.

Mökkitien puomi auki ja malttia puheluihin

Yhtiö toivoo, että jakelualueen asukkaat jättäisivät mökkiteiden puomit auki, jotta korjaajat pääsevät sujuvasti korjaustöihin.

Asiakkailta pyydetään myös malttia yhteydenottoihin myräkän alkuvaiheessa. Vikapalvelun numeroon 0800 90440 kannattaa soittaa vain, jos tietää vian aiheuttajan, kuten sähkölinjaan nojaavan puun. Vikapaikan voi ilmoittaa myös lomakkeella.

Sähkölinjoille kaatuneita puita ei saa missään tapauksessa poistaa linjoilta itse, eikä maassa oleviin johtoihin saa koskea. Automatiikka saattaa kytkeä johdon jännitteiseksi milloin tahansa, ja keskijännitejohtoon saattaa jäädä jännite, vaikka puu nojaisi linjaa vasten.

Keskijänniteverkon tilaa voi seurata Järvi-Suomen Energian häiriökartalta.

Yhtiön sivuilta löytyy myös ohje vikakeskeytyksistä kertovan tekstiviestin tilaamiseen sekä sähkökatkoon varautumiseen. Vikatiedotteet koskevat keskijänniteverkkoa. Pienjänniteverkon vikatiedot eivät välity automaattisesti Järvi-Suomen Energialle.