Savon vammaisasuntosäätiö täyttää 30 vuotta — Torstaina Mikkelin Stellassa tanssitaan, nähdään esityksiä ja katsellaan valokuvanäyttelyä

Säätiöllä on Mikkelissä kaksi palvelukotia ja toimintakeskusta. Säätiö järjestää palveluja myös omassa asunnossa asuville.

Antero Teittinen

Mikkelin Pihkapuiston palvelukodissa juhlittiin vuonna 2012 palvelukodin 10-vuotispäivää.
Mikkelin Pihkapuiston palvelukodissa juhlittiin vuonna 2012 palvelukodin 10-vuotispäivää.

Savon vammaisasuntosäätiö (Savas) täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi säätiö järjestää kaikille avoimen juhlan Mikkelissä kauppakeskus Stellassa torstaina 12. syyskuuta kello 13–17.

Iltapäivän aikana Savaksen Mikkelin ja Mäntyharjun yksiköiden asiakkaat pitävät kauppakeskuksessa laulu- ja judoesityksiä. Octoband-orkesteri tahdittaa tansseja kahteen otteeseen, ensin kello 14 ja myöhemmin kello 16. Naapuritoimintaa esitellään puoli neljältä.

Stellassa voi myös tutustua Mikkelin Pihkapuiston palvelukodin elämään valokuvanäyttelyn välityksellä.

Monenlaista toimintaa Mikkelissä

Savas tarjoaa asumisen ja päivätoiminnan palveluja kehitysvammaisille ja autistisille henkilöille, mielenterveyskuntoutujille ja muille tukea tarvitseville.

Mikkelissä Savaksella on palvelukodit Lehmuskylässä ja Rokkalassa sekä kaksi toimintakeskusta.

Omassa asunnossaan asuvien tuki- ja ohjauspalveluja eli Tupa-palveluja Savas alkoi tarjota Mikkelissä heinäkuussa 2015. Tällä hetkellä Mikkelin Tupa-palveluiden piirissä on 16 asiakasta. Tupa-palveluita järjestetään myös Pieksämäellä ja Iisalmessa.

Yhteensä Savaksella on Savossa 17 palvelukotiyksikköä, kuusi toimintakeskusta ja 119 tukiasuntoa.