Yksi kuoli risteyskolarissa Hirvensalmella - kaksi loukkaantui

Kahden henkilöauton kuljettajat loukkaantuivat Merrasmäentien ja Otavantien risteyskolarissa.

Ville Manninen

Hirvensalmella Merrasmäentien ja Otavantien risteyksessä sattui keskiviikkona iltapäivällä kolari, jossa henkilöauton matkustaja kuoli. Lisäksi onnettomuudessa kahden henkilöauton kuljettajat loukkaantuivat.

Risteyskolarissa oli osallisina kaksi henkilöautoa ja kuorma-auto.

Ensimmäisten tietojen mukaan kaikki onnettomuudessa osallisina olleet loukkaantuivat.

Onnettomuus sai alkunsa, kun Mikkelin suunnasta Otavantietä ajanut henkilöauto ryhtyi kääntymään ajosuunnassaan vasemmalle Merrasmäentielle. Henkilöauton takana tullut kuorma-auto törmäsi kääntyvän henkilöauton perään, jolloin tämä paiskautui vastaan tulevan henkilöauton keulaan.

Kääntyvän henkilöauton matkustajana ollut 55-vuotias hirvensalmelainen nainen menehtyi onnettomuudessa ja kuljettajana ollut 23-vuotias mies loukkaantui.

Myös vastakkaisesta suunnasta tulleen henkilöauton kuljettajana ollut 67-vuotias hirvensalmelainen mies loukkaantui onnettomuudessa.Hän oli autossa yksin.

Tie oli poikki muulta liikenteeltä onnettomuuspaikan raivauksen ja onnettomuuspaikkatutkinnan johdosta yli kaksi tuntia. Onnemuus sattui noin kello 16.15. Poliisi ja liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunta tutkivat onnettomuutta ja siihen johtaneita syitä.

Paikalle kertyi pitkä jono autoja odottamaan pääsyä onnettomuuspaikan ohi, sillä ainoa vaihtoehto onnettomuuspaikan kiertämiseen oli iso mutkan Viitostien kautta. Monet tielläliikkujat valitsivat kiertämisen sijaan odottamisen.

Myös pelastushelikopteri kävi onnettomuuspaikalla, mutta ilmeisesti kovan tuulen vuoksi se ei pystynyt laskeutumaan. Loukkaantuneiden vammojen vakavuudesta ei ole tarkempaa tietoa tässä vaiheessa..

Tiina Knaappila

Tiina Knaappila

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet