Tänään avautuu tukea tarvitsevien nuorten klubitila Mikkeliin

Hankkeessa pyritään saamaan nuoria mukaan normaalien harrastustoimintojen pariin sekä tukemaan heidän asumiseen liittyvää arjenhallintaa.

Kuvakaappaus toiminnan yleisesitteestä.
Kuvakaappaus toiminnan yleisesitteestä.

Mikkelissä alkaa uusi nuorille suunnattu matalan kynnyksen klubitoiminta. Kohderyhmänä ovat itsenäisesti asuvat, erityistä tukea tarvitsevat nuoret.

Toiminnan keskiössä on klubitila, joka avataan tänään kello 18 osoitteessa Linnankatu 5.

Hankekoordinaattori Annastiina Rouvinen sanoo, että tavoitteena on saada nuoret mukaan normaalien harrastustoimintojen pariin sekä tukea heidän asumiseen liittyvää arjenhallintaa, sosiaalisten valmiuksien kehittämistä ja osallisuuden vahvistamista.

Mikkeliin perustetaan myös sähköinen harrastepankki, ja nuorille järjestetään erilaista vapaa-ajantoimintaa.

Perustamisen taustalla on keväällä käynnistynyt, vuoteen 2020 jatkuva Chillaillaan-hanke. Sen tehtävänä on erityistä tukea tarvitsevien nuorten sekä nuorten aikuisten saaminen mukaan vapaa-ajan toimintaan sekä harrastusten pariin. Hanke on suunnattu 15–34-vuotiaille, ja sitä hallinnoi Savas eli Savon Vammaisasuntosäätiö.

Klubitila on avoinna maanantaisin ja keskiviikkoisin kello 17–20. Toimintaa järjestetään nuorille myös syyskuun alusta alkaen joka toinen lauantai.