Mikkelin Scandic-hotelli sulkeutuu tilapäisesti maanantaista alkaen – Hotelli Vaakuna pysyy näillä näkymin auki, vaikka pandemia onkin vähentänyt asiakkaita

Scandic-hotelliketju sulkee yhteensä 14 hotelliaan Suomessa.

Vesa Vuorela

Mikkelin Scandic-hotelli sijaitsee Mikonkadulla. Arkistokuva.
Mikkelin Scandic-hotelli sijaitsee Mikonkadulla. Arkistokuva.

Scandic-hotelliketju sulkee hotellejaan väliaikaisesti koronavirusepidemian vuoksi.

Ketjulla on Suomessa 28 hotellia, ja niistä 14 suljetaan. Suljettavien joukossa on Scandic Mikkeli, joka suljetaan maanantaina 6. huhtikuuta.

Scandic on yhteydessä ihmisiin, jotka ovat tehneet varauksia suljettaviin hotelleihin.

Vaakuna tarkoitus pitää auki

Mikkelin keskustan toinen hotelli, Osuuskauppa Suur-Savon Vaakuna, aikoo pysyä edelleen auki.

– Niin kauan kun hotelleja on luvallista pitää auki, me pidämme ne auki, sanoo osuuskaupan matkailu- ja ravitsemiskaupan johtaja Kai Nurmi.

Valtioneuvoston matkustuskiellot ja -suositukset luonnollisesti näkyvät hotellin arjessa. Majoittujia on tavallista vähemmän, ja siksi henkilökuntaa tarvitaan paikalle tavanomaista niukemmin.

– Vaakuna on minimimiehityksellä auki. Siitä ei tule paljoa kustannuksia meille, toteaa Osuuskauppa Suur-Savon toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen.

Hotellin katutasossa sijaitseva Frans & Michelle -ravintola on suljettu, mutta myy annoksia huoneisiin toimitettaviksi ja mukaan otettaviksi.

Lisäksi Vaakunaan tuo elämää meneillään oleva hotellihuoneiden kylpyhuoneremontti.

Hotellihuoneista työhuoneita

Lisätuloja saadakseen osuuskauppa on alkanut vuokrata Vaakunan ja Savonlinnan hotelli Seurahuoneen huoneita työtiloiksi.

Nurmi kertoo, että hotellien huoneita voivat vuokrata päiväsaikaan vaikkapa sellaiset ihmiset, jotka ovat pandemian vuoksi etätöissä mutta joilla työskentely omassa kodissa ei onnistu.