Frisbeegolfin salat tutuiksi — Kilpaheittäjä Heidi Laine opastaa nuoria ja senioreja joka tiistai Mikkelin Siekkilässä

Opetuksessa keskitytään frisbeegolfin perustaitoihin kuten erilaisiin heittotekniikoihin.

Mari Koukkula

Siekkilän frisbeegolfpuistossa heitetään luonnonläheisissä tunnelmissa.
Siekkilän frisbeegolfpuistossa heitetään luonnonläheisissä tunnelmissa.

Liikunnanohjaaja Heidi Laineen on helppo vastata kysyttäessä, millaisille ihmisille soveltuu harrastukseksi frisbeegolf.

— Aivan kaikenlaisille ihmisille, hän vakuuttaa.

— Frisbeegolfin aloittaminen on helppoa, se on todella matalan kynnyksen liikuntalaji. Toisaalta se tarjoaa paljon erilaisia haasteita, ei tässä lajissa koskaan kehity täysin valmiiksi.

Laine tietää mistä puhuu, sillä hän on Mikkelin Frisbeegolfia edustava menestynyt kilpaheittäjä.

Ellei heti halua kokeilla, niin voi tulla aluksi pelkästään katselemaan. — Heidi Laine

Kesällä Laine jakaa lajitietämystään kaikille frisbeegolfista kiinnostuneille mikkeliläisille. Hän vetää kahden kuukauden ajan kahta frisbeegolfia pelaavaa ryhmää, joista on toinen on tarkoitettu nuorille ja toinen senioreille.

Hänen mukaansa jokainen osallistuja saa lähtökohtaisesti päättää itse, tunteeko kuuluvansa nuorten vai seniorien joukkoon.

Ei vaatimuksia taitojen, fyysisen kunnon tai varusteiden suhteen

Ryhmät kokoontuvat Siekkilän frisbeegolfpuistossa tiistaisin. Minkäänlaisia vaatimuksia lajitaitojen, fyysisen kunnon tai varusteiden suhteen ei ole. Mukaan pääsee, vaikka ei olisi koskaan edes nähnyt frisbeegolfia heitettävän.

Opetuksessa keskitytään frisbeegolfin perustaitoihin kuten erilaisiin heittotekniikoihin.

— Jokaisella kokoontumisella aloitetaan perehdytys aivan alusta. Näin ollen ryhmään voi liittyä missä vaiheessa kesää tahansa. Edistyneimmille heittäjille suunnitellaan hieman vaativampia harjoituksia, Laine kertoo.

— Toivottavasti mahdollisimman moni lähtee kokeilemaan lajia. Ja ellei heti halua kokeilla, niin voi tulla aluksi pelkästään katselemaan.

Mikkelin kaupungin frisbeegolf-ryhmiin osallistuminen on ilmaista, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.

Kiekot tulevat lainaksi kaupungilta ja lajin erikoisseuralta Mikkelin Frisbeegolfilta, mutta halutessaan osallistuja saa käyttää omiaankin. 

Mikkelin kaupungin frisbeegolfryhmät kokoontuvat tiistaisin 4. 6.—6. 8. Siekkilän frisbeegolfpuistossa. Seniorien vuoro on kello 10—11.30 ja nuorten vuoro kello 12—13.30. Kokoontuminen radalla Pohjoisväylä 8:n kohdalla.