Ystävänpäivänä Mikkelin seudulla voi vaikka tanhuta, pikadeittailla tai käydä nukketeatterissa — Katso vinkit!

Mikkelin seudulla järjestetään torstaina ohjelmaa kaikenikäisille.

AOP

Ystävänpäivänä Mikkelin seudulla voi vaikka tanhuta, pikadeittailla tai käydä nukketeatterissa — Katso vinkit!

Torstaina 14. helmikuuta vietettävää ystävänpäivää voi juhlistaa Mikkelin seudulla monin tavoin.

Jazzista klassiseen

Teatteriravintola Ilossa Mikkelissä vietetään torstaina big band -iltaa. Vanhan Amerikan jazz-sävelmiä tarjoilevat pianisti Marian Petrescu, Miller Sound Orchestra ja laulusolisti Riikka Ahonen.

Gospel-soittajat Mikkelistä -ryhmän konsertissa puolestaan kuullaan monenikäisten harrastajien ja ammattilaisten esittämiä hengellisiä ja kevyitä kappaleita ystävyydestä. Mikkelin tuomiokirkossa pidettävään konserttiin on vapaa pääsy.

Raskaampaa tunnelmaa kaipaavien kannattaa suunnata Mikaeliin. Saimaa Sinfonietta esittää Traaginen-konsertissa Beethovenin, Schumannin ja Schubertin tummasävyisimpiä teoksia. Kapellimestarina toimii Erkki Lasonpalo.

Jos haluaa itse päästä ääneen, voi osallistua yhteislaulutilaisuuksiin Pieksämäen Neuvokas-toimintakeskuksessa ja Mikkelin setlementissä.

Pikadeittailua ravintolassa

Mikkelin Amarillo-ravintola järjestää ystävänpäivän kunniaksi speed dating -tapahtuman 18—35-vuotiaille sinkuille. Tapahtumassa pääsee jutustelemaan uusien tuttavuuksien kanssa seitsemän minuuttia kerrallaan, ja ajan päättyessä siirrytään toisen henkilön juttusille.

Tapahtumaan tulee ilmoittautua ennakkoon.

Monessa seudun ravintolassa on myös tarjolla ystävänpäivälounaita ja -aterioita.

Tanhun tunnelmaa

Kansantanssien ystäviä hemmottelee Kepeät jalat -tanhuryhmä. Monitoimijakeskus Omatorissa Mikkelissä pääsee seuraamaan ryhmän esiintymistä ja tanhuamaan itsekin.

Kirkonmäen seurakuntatalolla kokoontuu jokaviikkoinen Vanhemman väen kerho. Luvassa on ohjelmaa ja maksullinen lounas.

Satuja monessa muodossa

Ikähaitarin toiseen päähän sijoittuville ystävyksille järjestetään Pieksämäellä Jäppilän kirjastossa viikoittainen satutuokio. Tuokio on suunnattu 3—6-vuotiaille.

Niin ikään Pieksämäellä Salainen teatteri esittää nukketeatteriesityksen Lumivalko ja Ruusunpuna. Grimmin veljesten satuun perustuva esitys pidetään osoitteessa Laaksotie 47.

Scifiä valkokankaalla

Leffaensi-illassa on japanilaisen Yukito Kishiron sarjakuvaan perustuva kyborgitarina Alita: Battle Angel. Elokuvan ovat tuottaneet James Cameron ja Jon Landau, miehet suositun Avatar-elokuvan takaa.

Rakkautta ilmassa Mäntyharjussa

Uudessa ystävänpäivä-tapahtumassa on mukana lähes 30 yritystä ja yhdistystä, jotka tarjoavat tekemistä ystävien ja läheisten kanssa. Torstain aikana on tarjolla muun muassa reissupolku Leijonakodalla ja ystävänpäivän taidepaja. Tapahtuma järjestetään 14.—17.2. Tarkan ohjelman löydät Yhdessä Tekijät ry:n Facebookista.

Lisää menoja Länsi-Savon Tapahtumat-sivulla.