Mikkelin taivaalla on tällä viikolla vilkasta – käynnissä yölentokoulutus

Mikkelin yötaivaalla voi havaita tällä ja ensi viikolla tavallista vilkkaampaa liikennettä.

Jaakko Avikainen

Neljätoista kazakstanilaista opiskelee tällä ja ensi viikolla lentämistä Mikkelissä.
Neljätoista kazakstanilaista opiskelee tällä ja ensi viikolla lentämistä Mikkelissä.

Mikkelin yötaivaalla voi havaita tällä ja ensi viikolla tavallista vilkkaampaa liikennettä. Menossa on lentokoulutusorganisaatio Patria Pilot Trainingin järjestämä yölentokoulutus.
Koulutukseen osallistuu 14 Kazakstanin siviili-ilmailuakatemian oppilasta, joiden ammattilentäjän koulutuksen akatemia on ostanut Patria Pilot Trainingiltä.
Kyseessä on jo toinen Mikkelin lentoasemalla yölentoja harjoitteleva kazakstanilaisryhmä. Edellinen leiri järjestettiin viime vuoden keväällä.

Tämänkertaiset harjoitukset alkoivat Mikkelin lentoasemalla tiistain vastaisena yönä. Suurin osa lennoista toteutetaan lentoaseman välittömässä läheisyydessä, viiden kilometrin säteellä.
Vaikka Mikkelin-jakson pääasiallinen syy ovat yölennot, päiväaikaakaan ei heitetä hukkaan.
—Koska olemme siirtäneet oppilaat, opettajat ja koneet Mikkeliin, haluamme, että konekalustoa käytetään tehokkaasti, kertoo yhtiön koulutuspäällikkö Juhani Haapamäki.
Päiväaikaiset matkalennot voivat suuntautua esimerkiksi Joensuuhun, Lappeenrantaan tai Tampereelle, mutta myös päivisin osa opetuksesta tapahtuu lentoaseman ympäristössä.

Patria Pilot Trainingin järjestämä kaikkiaan kaksivuotinen ammattilentäjäkoulutus tapahtuu pääasiassa Helsingin Malmin lentokentältä käsin.
Viisituntinen yölentokoulutusosio on opintokokonaisuudesta pieni, mutta pakollinen osa.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.