Mäntyharjuun halutaan maksutonta päivähoitoa - ”On lasten etu ja lisää kunnan vetovoimaa”

Keskustalaiset esittävät valtuustoaloitteella, että yli 3-vuotiaat saavat 20 tuntia viikossa varhaiskasvatusta ilmaiseksi.

Tanja Rihu

Mäntyharjussa halutaan tarjota ilmaista varhaiskasvatusta 20 tuntia viikossa 3-6 -vuotiaille.

Ensi elokuusta alkaen osa Mäntyharjun varhaiskasvatuksesta on ilmaista, mikäli kahdeksan keskustalaisen vaikuttajan valtuustoaloite menee läpi kunnan päätöksenteossa.

Keskustalaiset esittävät, että kaikki kolme vuotta täyttäneet lapset saavat olla päivähoidossa 20 tuntia viikossa maksutta. Ilmaista varhaiskasvatusta voisi aloitteen mukaan tarjota lapsille esikoulun alkuun saakka.
Maksuttomuuden ulkopuolella on esiopetusta täydentävä päivähoito sekä alle 3-vuotiaat lapset, koska kunta maksaa kotihoidon tuen kuntalisää 200 euroa kuukaudessa.

Aloitetta perustellaan lasten hyvinvoinnilla ja oikeudella oppia. Lasten edun lisäksi varhaiskasvatuksen osittainen maksuttomuus lisää aloitteen mukaan naisten työllistymismahdollisuuksia ja asettaa perheet keskenään tasa-arvoisempaan asemaan.
Keskustalaiset katsovat, että ratkaisu lisää Mäntyharjun kunnan vetovoimaa työssäkäyvien lapsiperheiden keskuudessa ja voi vaikuttaa positiivisesti kunnan verotuloihin ja väestön ikäjakaumaan.

Valtuustoaloitteen allekirjoittivat Katariina Mutka, Ismo Partio, Leena Pekkanen, Ilpo Honkanen, Sari Lantta, Mika Ruohoranta , Markku Lamponen ja Eveliina Mäenpää.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.