Kalevankankaalla havaittiin torstaina karhu, mutta uusia havaintoja ei ole enää tehty — ”Ei ole syytä hämminkiin, tilanne on aivan normaali”, sanoo ylikonstaapeli Toni Reinikainen

Yön kestäneessä jäljityksessä on varmistuttu, ettei karhu liiku esimerkiksi Raviradantiellä sijaitsevien oppilaitosten tai liikuntahallien läheisyydessä.

FLPA / Alamy

Metsissä liikkuu joskus karhuja, myös Etelä-Savossa. Kuvan karhu ei liity Kalevankankaan havaintoihin. 
Metsissä liikkuu joskus karhuja, myös Etelä-Savossa. Kuvan karhu ei liity Kalevankankaan havaintoihin. 

Mikkelin Kalevankankaan suunnalla tehtiin karhuhavainto torstaina. Karhu on havaittu ainakin Kovalantien ja Ihastjärventien välisellä alueella.

Yön kestäneissä etsinnöissä on kuitenkin varmistuttu, ettei karhu liiku esimerkiksi Raviradantiellä sijaitsevien oppilaitosten tai liikuntahallien läheisyydessä.

— Ei ole syytä hämminkiin, tilanne on aivan normaali, vakuuttaa ylikonstaapeli Toni Reinikainen Itä-Suomen poliisista.

— Siellä ovat olleet ammattimiehet isolla joukolla liikkeellä tilannetta selvittämässä. Ei ole mitään syytä olettaa, että karhu aiheuttaisi kenellekään harmia.

Karhuhavainnoista on käyty keskustelua esimerkiksi Puskaradio Mikkeli -ryhmässä Facebookissa. Reinikainen toivoo, että yleinen keskustelu aiheesta pysyisi tolkullisissa mittasuhteissa.

"Karhut pyrkivät väistämään ihmistä"

Reinikainen muistuttaa, että eteläsavolaisissakin metsissä tavallisesti elää karhuja.

Kalevankankaan suunnalla metsäisellä alueella tilanne on siltä osin täysin normaali. Esimerkiksi Kalevankaan viiden kilometrin kuntoilureitti kiertää hyvin metsäisellä alueella.

— Kyllä ne karhut pyrkivät ihmistä väistämään, Reinikainen muistuttaa.

Jos karhu havaitaan katuvaloalueen liepeillä, niin ilman muuta haluamme siitä tiedon. — Toni Reinikainen

Reinikaisen mukaan selkeistä karhuhavainnoista tulee jatkossakin ilmoittaa hätäkeskukseen.

— Jos karhu havaitaan katuvaloalueen liepeillä, niin ilman muuta haluamme siitä tiedon.

Karhuhavainto aiheutti poliisi- ja jäljitysoperaation Kalevankankaalla runsaat kaksi viikkoa sitten, jolloin kaksi koululaista kohtasi karhun kotimatkallaan koulupäivän jälkeen.