Sähkökatkot saatu pitkälti korjattua Etelä-Savossa eilisen Liisa-myrskyn jäljiltä – Pieksämäellä vielä vajaa 100 taloutta ilman sähköä

Pelastuslaitosta työllistivät pääasiassa tielle kaatuneet puut.

Marko Kauko

Liisa-myrsky aiheutti Etelä-Savon pelastuslaitokselle muutamia kymmeniä tehtäviä.
Liisa-myrsky aiheutti Etelä-Savon pelastuslaitokselle muutamia kymmeniä tehtäviä.

Torstaina riehunut Liisa-myrsky vei sähköt kymmeniltä tuhansilta eteläsavolaisilta.

Järvi-Suomen energialla on Energiaviraston sähkökatkokartan mukaan ollut torstain ja perjantain aikana noin 19 000 sähkötöntä asiakasta. Kello 19 aikaan perjantaina sähköt uupuivat vielä noin 90 kodista. Yritys vastaa lähes koko Etelä-Savon sähkönjakelusta Pieksämäkeä ja Joroisia lukuun ottamatta.

Savon voiman puolella Pieksämäellä sähköttä oli torstain ja perjantain aikana runsaat 3 000 taloutta. Perjantai-iltana sähköt puuttuivat vielä noin 100 asukkaalta.

Savon voima tiedotti perjantaiaamuna, että vikapaikkoja ja ilman sähköä olevia asiakkaita on lähes kaikkien sen toimialueen kuntien alueilla. Iso osa vikapaikoista saatiin yön aikana rajattua ja niiden sijainnit ja vauriot selville.

Viankorjaus ja sähköjen palauttaminen nopeutui perjantaiaamun aikana, kun viankorjausresursseja saatiin maastoon lisää. Sähköyhtiö partioi myös kahden helikopterin avustuksella.

Etelä-Savon pelastuslaitoksella töitä maltilla

Etelä-Savon pelastuslaitosta työllistivät pääasiassa puiden kaatumiset, joista osa vaurioitti myös sähkölinjoja. Myrskyn aiheuttamat tehtävämäärät liikkuivat joissakin kymmenissä.

Etelä-Savon pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Jarno Laikola kertoi, että jonkin verran puita kaatui myös pienempien rakennusten päälle ja sähkölinjoille.

– Perjantain vastaisen yön ja perjantaiaamun aikana on ollut ihan yksittäisiä myrskyyn liittyviä puunraivaustehtäviä. Lisää tielle kaatuneita puita saattaa myös löytyä, kun ihmiset liikkuvat ja menevät viikonloppua vasten esimerkiksi mökeilleen.

Juttua päivitetty tuoreilla luvuilla 20.11. kello 19.00.