Kuuden huoneiston rivitalo tuhoutui täysin rajussa tulipalossa Enonkoskella

Tuli levisi nopeasti rivitalossa Korpikuusentiellä Enonkoskella tiistai-iltana.

Taru Hokkanen

Etelä-Savon pelastuslaitoksen arvion mukaan auto on pyöriskellyt ennen päätymistään kyljelleen. Autossa oli kaksi ihmistä, jotka pääivät itse pois autosta ensihoidon huomaan.

Kuuden huoneiston rivitalo on tuhoutunut täysin tiistai-iltana syttyneessä tulipalossa Enonkoskella Korpikuusentiellä. Rakennuspalo on täyden palon vaiheessa, ilmoitti pelastuslaitos illalla yhdeksän aikaan. Tulipalo oli jo tuolloin levinnyt koko rakennukseen.

Etelä-Savon pelastuslaitos sai hälytyksen paikalle klo 20.17.
Keskisuurena rakennuspalona annettu hälytys muutettiin pian suureksi. Paikalla oli kymmenen sammutusyksikköä.

Liekit löivät läpi katon molemmista päistä jo siinä vaiheessa, kun pelastuslaitoksen ensimmäiset yksiköt saapuivat paikalle, kertoo päivystävä palomestari Ismo Vihro. Palomestarin mukaan rakennuksen yläpohjassa ei ollut osastointia, mikä edesauttoi tulipalon nopeaa leviämistä.

Kuopion hätäkeskuksen tiedotteessa kerrottiin illalla, että savusukeltajat pelastivat yhdestä huoneistosta kolme henkilöä, mutta Vihro vahvistaa, että määrä on virheellinen, ja huoneistosta pelastettuja on vain kaksi. Heidät on toimitettu jatkotutkimuksiin Savonlinnaan sairaalaan. Heidän vammoistaan ei ole tietoa. Tämänhetkisten tietojen mukaan kukaan ei ole jäänyt liekkeihin.

Rivitalon huoneistoista neljä oli asuttua ja kaksi tyhjillään. Rivitalon katto on romahtanut.

Jälkisammutustoimenpiteet jatkuvat palopaikalla vielä useita tunteja, kertoo päivystävä palomestari Vihro.

Poliisi selvittää palon syttymissyytä yhdessä pelastuslaitoksen kanssa. Palon syttymissyystä ei vielä tiistaina illalla ollut tietoa.

Sirpa Silmäri

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.