Länsi-Savon näköislehti on vapaasti luettavissa, Postin lakko vaikuttaa paikoin lehtien jakeluun

Näköislehden löydät nettisivujen yläosan valikosta sekä mobiilisovelluksestamme. 
Näköislehden löydät nettisivujen yläosan valikosta sekä mobiilisovelluksestamme. 

Länsi-Savon näköislehti on vapaasti luettavissa maanantaista alkaen Postin lakon ajan. Näköislehti on painetun lehden digitaalinen versio, ja löydät sen nettisivujemme yläreunan valikosta sekä mobiilisovelluksestamme. 

Valtaosa Länsi-Savon tilaajista saa painetun lehden normaalisti lakosta huolimatta. 

— Yli 90 prosenttia maakuntalehtiemme tilauksista on varhaisjakelussa tai taajamien ulkopuolella heittolaatikkojakelussa, Kaakon Viestinnän paikallisjohtaja Jarmo Koskinen sanoo.

Lakko koskettaa Kaakon Viestinnän maakuntalehtien noin 8 300:aa lehtitilausta, jotka Posti jakaa normaalisti päiväaikaan perusjakelussa kirjepostin mukana. Näistä 7 550 on lähialueen lehtitilauksia, joista Kaakon Viestintä on onnistunut sopimaan Postin kanssa poikkeusjärjestelyn.

— Lähialueen perusjakelussa olevat saavat lakon aikana lehtensä noutolaatikoihin, josta he ovat aiemminkin hakeneen viikonloppuisin lehtensä. Arkisin perusjakelun lehdet on jaettu tilaajien omiin postilaatikoihin, mutta nyt pystymme tarjoamaan joka päivä viikonlopun palvelutason.

Länsi-Savon tilaajista 2 632 saa ensi maanantaista lähtien lehtensä noutolaatikkoon.

Länsi-Savo jää saamatta 340 etätilaajalta. Posti jakaa etätilaukset lehden ilmestymismaakuntaa kauemmas, esimerkiksi Helsinkiin.

— Näille tilaajille emme pysty järjestämään korvaavaa jakelua. Postin lakko on meille ylivoimainen tilanne, Koskinen sanoo.

Kaikkiin tilauksiin sisältyy digisisältöjen lukuoikeus

Kaikkiin Länsi-Savon tilauksiin sisältyy oikeus lukea digisisältöjä, eli sekä näköislehteä että verkkosivujen artikkeleita. Tilaajat voivat aktivoida tunnuksensa täältä. Samoilla tunnuksilla voi lukea myös Etelä-Saimaan, Itä-Savon, Kouvolan Sanomien sekä Kymen Sanomien näköislehtiä sekä verkkojuttuja. Lakon ajan näköislehdet ovat luettavissa ilman kirjautumista. 

Mobiilisovelluksemme voi ladata puhelimeen tai tablettiin ilmaiseksi sovelluskaupoista tai täällä. Sovelluksiin kirjaudutaan samoilla tunnuksilla kuin verkkosivuillekin.