Osuuspankit aikovat tukea Savonlinnan kampusta

Myös muutamat paikalliset yhdistykset ovat kertoneet aikovansa osallistua varainhankintakampanjaan.

Soila Puurtinen

Opettajankoulutuksen osasto ja Savonlinnan normaalikoulu kuuluivat yt:n piiriin.
Opettajankoulutuksen osasto ja Savonlinnan normaalikoulu kuuluivat yt:n piiriin.

Suur-Savon OP-liiton osuuspankit suunnittelevat lähtevänsä mukaan Itä-Savon Yliopistosäätiön varainhankintakampanjaan, jonka tarkoituksena on hankkia rahaa Savonlinnan yliopistokampukselle.
Osuuspankkien suunnitelmissa on, että liiton pankit sitoutuisivat rahoittamaan kampusta yhteensä 150 000 eurolla.

Yliopistosäätiön kampanjassa rahoitus on ehdollinen. Lahjoittaja rahoittaa kampusta siis vain, jos kampus päätetään säilyttää.
— Teemme rahoituskampanjaan osallistumisesta erillisen päätöksen vielä sitten, kun kampuksen tulevaisuudesta on tehty ratkaisu, kertoo Suur-Savon Osuuspankin hallintojohtaja Risto Rouhiainen.

Rouhiaisen mukaan varainhankintakampanjaan osallistuminen sopii hyvin osuuspankkien strategiaan, johon kuuluu keskeisenä osana pankkien asiakkaiden ja toimintaympäristön taloudellisen hyvinvoinnin edistäminen.
Rouhiainen kertoo osuuspankkien pitävän yliopistoa hyvin tärkeänä koko maakunnan kehittämisen kannalta.

Savonlinnan kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys Sakke ry:n hallitus on päättänyt lähteä mukaan varainhankintakampanjaan 500 eurolla. Yhdistys myös kannustaa jäseniään lähtemään mukaan kampanjaan.
Myös Savonlinnan Seudun Yrittäjät ry lähtee mukaan Yliopistosäätiön varainhankintakampanjaan, lupaa yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Eero Piiroinen.
Hänen mukaansa Savonlinnan Seudun Yrittäjien hallitus käsittelee lähiaikoina tarkemmin sitä, millä tavalla yrittäjäyhdistys tulee kampanjaan mukaan.

Kia Kilpeläinen

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.