Vesipedot löysivät Mikkelin koirauimalan - katso video!

10-kuukautinen Lempi-labradorinnoutaja rakastaa vettä, mutta ei lähde koskaan itsekseen uimaan. Alkuun uima-allaskin oli jännittävä paikka.

Jaakko Avikainen

Lempi saa nuorelle koiralle tyypillisen alkupaniikin, toteaa uittaja Janne Pitkänen. Lopussa Lempikin ui jo kuin vanha tekijä.

Mikkelin Otavassa alkuvuodesta avattu koirauimala ja koulutuskeskus Huvihurtta on otettu innolla vastaan. Ensimmäisten viikkojen aikana Janne Pitkänen on uittanut jo yli 80 koiraa.
— On niitä koiria, jotka lähtevät heti ja niitä, jotka eivät meinaa ensin mennä veteen millään. Lopussa ne huomaavat, että tämähän on kivaa ja koiraa ei meinaa saada altaasta pois.
Ainakin ensimmäisillä kerroilla jokainen koira ui Huvihurtassa Pitkäsen kanssa ja liivit päällä. Kun pelisäännöt ovat selvät, voi omistaja tulla koiransa kanssa keskenäänkin.

10-kuukautinen Lempi-labradori rakastaa vettä, mutta ei lähde koskaan itsekseen uimaan. Se tarvitsee uimalassakin pikkuisen nykäisyn, jotta pärskiminen alkaa.
— Jotkut ovat sitä mieltä, että koiraa ei saisi kantaa veteen. Uusi ihminen ja allas ovat kuitenkin monelle koiralle jännittävä tilanne, joten pelkkä motivoiminen ei aina riitä.
Lempi on sellainen jääräpää, että ei varmasti aikoihin olisi astunut altaaseen itse.
Vedessä se saa pennuille tyypillisen alkupaniikin. Etutassut pärskyttävät vettä ja koira pyrkii joko Pitkäsen syliin tai altaan reunoille. Liivien avulla Pitkäsen on helpompi ohjailla koiraa.
— Jotkut pienet ovat istuneet Jannen hartioillakin, Huvihurtan toinen yrittäjä Riikka Pulliainen nauraa.

Uima-aika on puoli tuntia. Samalla ajalla voi olla kolme tuttua koiraa.
Huvihurtan väki muistuttaa, että syvä allas sisätiloissa on koiralle hyvin erilainen tilanne kuin mökkiranta kesällä.
— Tosi hyväkuntoinen koira voi olla puolen tunnin jälkeen, että ei tunnu missään, mutta osalle aika on jo pitkä, Pulliainen sanoo.

Pitkänen ja Lempi laskeutuvat altaaseen yhä uudelleen.
Hiljalleen koira rentoutuu, ottaa pallon suuhun kuin noutaja konsanaan ja häntäkin jo ohjaa vartaloa uidessa.
— Paras fiilis tulee siitä, kun alkuhankaluuksien jälkeen koira lähtee itse uimaan ja nauttii. Tässä saa laittaa sekä fyysistä että henkistä kapasiteettiä peliin, että saa koiran luottamaan.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.