Mäntyharjun Taitoshop sulki ovensa, koska asiakkaita on liian vähän – ”Taiteilua on erikoisliikkeen pyörittäminen pienillä kylillä”

Käsityökauppa ehti toimia Mäntyharjussa kymmeniä vuosia. Kurssitoiminta paikkakunnalla jatkuu.

Tanja Rihu

Taitoshop ehti toimia useissa osoitteissa Mäntyharjussa. Pentinpolku jäi myymälän viimeiseksi sijainniksi.
Taitoshop ehti toimia useissa osoitteissa Mäntyharjussa. Pentinpolku jäi myymälän viimeiseksi sijainniksi.

Taito Itä-Suomi ry on sulkenut Mäntyharjun Taitoshopin myymälän. Erikoisliikkeen ovet menivät lopullisesti kiinni kuluvan viikon maanantaina.
Toiminnanjohtaja Anne Ossi vahvistaa, että liiketoiminta lopetetaan kannattamattomana. Asiakkaita on yksinkertaisesti liian vähän.
— Mäntyharjun myymälää on jo useampi vuosi pidetty pystyssä niin, että sieltä on hoidettu verkkokauppaa, mutta ei siinäkään ole järkeä.

Käsityökauppana tunnettu Taitoshop ehti toimia Mäntyharjussa todella pitkään, yhteensä kymmeniä vuosia.
Myymälän tuotevalikoimaan kuului kodin käyttöesineitä, vaatteita, asusteita sekä tuliaisiksi sopivia lähiruokatuotteita.
Mäntyharjun myymälä on ollut viimeinen Kirkonkylässä sijaitseva Taitoshop. Muut viisi myymälää sijaitsevat kaupungeissa.
— Kun pienillä kylillä väki vähenee, niin erikoisliikkeen pyörittäminen on melkoista taiteilua, Ossi myöntää.

Taitoshopissa on ollut yksi vakituinen työntekijä, joka siirtyy omasta tahdostaan muualle.
– Ketään ei ole irtisanottu, Ossi vahvistaa.
Taito Itä-Suomi ry jatkaa kurssitoimintaa Mäntyharjussa, mikäli kysyntää on. Kurssitoimintaa organisoidaan Mikkelistä, josta tulee kurssiohjaajat.
– Se on mäntyharjulaisista kiinni, jatkuuko kurssitoiminta eli onko kiinnostusta, Ossi sanoo.

Taitoshop ehti toimia useissa osoitteissa Mäntyharjun keskustassa. Pentinpolku jäi myymälän viimeiseksi sijainniksi. Tilojen vuokrasopimus jatkuu vuoden loppuun, minkä jälkeen kurssitoiminnalle etsitään tarvitttaessa uusi paikka.
– Noin isoja tiloja emme tietenkään voi ilman myymälää pitää, Ossi sanoo.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.