Hirvensalmen kolarissa kuoli iäkäs pariskunta — Poliisi pyytää sinisen Corollan takana ajanutta henkilöauton kuljettajaa ilmoittautumaan

Rekan alle jäänyt henkilöauto oli tekemässä käännöstä Vilkonharjuntien ristyksessä.

Hirvensalmen kolarissa kuoli iäkäs pariskunta — Poliisi pyytää sinisen Corollan takana ajanutta henkilöauton kuljettajaa ilmoittautumaan

Hirvensalmen onnnettomuudessa keskiviikkona kuolleet olivat hirvensalmelaisia, Itä-Suomen poliisi kertoo tiedotteessa. 85-vuotias mies ja 78-vuotias nainen kuolivat onnettomuuspaikalla, kun perävaunullinen hakerekka ja henkilöauto törmäsivät Otavantien ja Vilkonharjuntien risteyksessä.

He olivat pariskunta. Mies ajoi autoa.

Se on odottamatta kääntynyt vasemmalle takaa tulleen raskaan ajoneuvoyhdistelmän eteen.

Rekan kuljettaja ei loukkaantunut onnettomuudessa fyysisesti.

Pelastuslaitos, ensihoito ja poliisi saivat kello 08.53 ilmoituksen liikenneonnettomuudesta Otavantieltä.

Poliisitiedotteen mukaan hakerekka ajoi Otavantietä Hirvensalmen suunnasta kohti Otavaa ja Mikkeliä. Henkilöauton epäillään kääntyneen risteysalueella rekan eteen.

otavantie_kolari_verkko.jpg

Henkilöauto on tullut alun perin Hirvensalmen suunnasta kohti Otavaa ja poikennut kulkusuunnassaan oikealle Vilkonharjun tehtaan risteykseen. Siitä se on odottamatta kääntynyt vasemmalle takaa tulleen raskaan ajoneuvoyhdistelmän eteen.

Alkutietojen mukaan auto tuli Vilkonharjuntieltä.

Henkilöauto jäi puristuksiin rekan perävaunun etuosan alle

Ajoneuvoyhdistelmän kuljettaja on jarruttanut voimakkaasti ja väistänyt välttääkseen törmäyksen. Silti ajoneuvot törmäsivät ajoradalla.

Molemmat ajoneuvot suistuivat vasemmalle tien pientareelle. Rekka kaatui kyljelleen ja henkilöauto jäi puristuksiin rekan perävaunun etuosan alle.

Onnettomuuspaikalla on nopeusrajoitus 80 kilometriä tunnissa.

Rikoskomisario Johanna Parviainen kertoo, että ajorata on ollut normaalin talvinen eli luminen ja jäinen.

Tapahtuma-aikaan vähän ennen yhdeksää on ollut vielä pimeää eikä päivä ei ollut vielä valostunut.

Poliisi tutkii tapahtunutta epäiltynä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunta tutkii osaltaan myös onnettomuuteen johtaneita tekijöitä.

Poliisi pyytää sinisen Toyotan Corollan takana ajanutta ilmoittautumaan

Onnettomuuteen osallisena ollut henkilöauto oli sininen Toyota Corolla. Sen takana ajoi ennen onnettomuutta toinen henkilöauto,

Poliisi pyytää sen kuljettajaa ilmoittautumaan, sillä hänellä voi olla onnettomuudesta tutkinnan kannalta tärkeitä tietoja.

Yhteystiedot poliisin yhteydenottoa varten voi ilmoittaa joko sähköpostitse vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 0295 415 232.