Poliisi etsii edelleen kadonnutta mikkeliläistä Anni Törniä — Rikosylikomisario Sami Asikainen: ”Etsintä on prioriteettinamme aika korkealla”

Itä-Suomen poliisi etsii edelleen 29-vuotiasta mikkeliläistä Anni Törniä, joka katosi viikonloppuna Savonlinnassa.

Niina Villman

Poliisi etsii edelleen kadonnutta mikkeliläistä Anni Törniä — Rikosylikomisario Sami Asikainen: ”Etsintä on prioriteettinamme aika korkealla”

Savonlinnasta kotoisin olevan, Mikkelissä asuvan Anni Törnin, 29, etsinnät ovat jatkuneet tiistaina. Itä-Suomen poliisin tietojen mukaan Törn katosi Savonlinnassa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Sami Asikainen kertoi tiistaina iltapäivällä poliisin selvittävän edelleen Törnin liikkeitä kaikin mahdollisin keinoin.

Huolissaan oleva veli Antti Törn organisoi tiistaina etsintöjä rakkaan siskonsa löytymiseksi Facebookin kautta. Hän on pyytänyt ihmisiä kokoontumaan tiistaina kello 17.30 Savonlinnan keskustassa Sokoksen parkkipaikalle, mistä jakaannutaan ryhmissä maastoon.

Poliisi kertoo jo etsineensä Törniä maastosta, mutta ei kommentoi, miltä alueelta.

— Etsintä ei johtanut toivottuun lopputulokseen, Asikainen sanoo.

— Ymmärrän omaisten huolen varsin hyvin. Poliisin näkökulmasta on joka tapauksessa parempi etsiä kuin olla etsimättä.

Sami Asikainen: Rikosilmoitusta ei ole kirjattu

Asikainen korostaa, että poliisi tekee kaikkensa edistääkseen Törnin löytymistä.

— Etsintä on prioriteettinamme aika korkealla: nuori ihminen on kadonnut eikä vielä ole löytynyt mitään selittävää tekijää sille. On riski siitä, että hän on sellaisessa tilanteessa, joka ei ole hänelle itselleen edullinen, Asikainen sanoo.

Miten tai millä Törn oli liikkeellä katoamishetkellään?

— Asia on selvityksen alla. Siitä on saatu ristiriitaisia tietoja. En voi kommentoida sitä vielä tässä vaiheessa, Asikainen vastaa.

Hän on vaitonainen etsintöjen kulusta, koska poliisi ei ole vielä sulkenut mitään tutkintalinjaa pois.

— Rikosilmoitusta ei ole kirjattu. Kyseessä on nyt kadonneen etsintä.

Poliisi toivoo lisää vihjeitä

Etsintää ensin johtanut rikoskomisario Harri Hauhia Itä-Suomen poliisista kertoi tiistaina aamulla, että mitään ratkaisevaa ei vielä maanantai-iltaan mennessä ollut selvinnyt.

Poliisi selvitti maanantaina Törnin liikkeitä ja haastatteli heitä, jotka olivat olleet hänen kanssaan viimeksi tekemisissä.

Tiistaina iltapäivällä Asikainen kertoo, että poliisi on jo saanut tutkintaansa vihjeitä, mutta ne eivät ole johtaneet Törnin löytymiseen.

Poliisi toivoo vihjeitä lisää kansalaisilta. Jos jollakulla on havaintoja Anni Törnistä, yhteyttä voi ottaa poliisiin sähköpostitse vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai soittamalla numeroon 029 541 5232.

Juttua päivitetty kokonaisuudessaan kello 15.27.