Sahan lämpölaitoksen katto syttyi tuleen Otavassa — henkilökunta toimi alkusammutuksessa ripeästi

Hälytys palosta tuli Etelä-Savon pelastuslaitrokselle perjantaina hieman kello 13 jälkeen.

Antti Varonen

Kaikki kahdeksan autossa ollutta kuljetettiin sairaalaan onnettomuuspaikalta. Arkistokuva.

Mikkelin Otavassa syttyi tulipalo Versowoodin sahan lämpövoimalaitoksen kattorakenteissa. Hälytys palosta tuli perjantaina hieman kello 13 jälkeen.

Sahan henkilökunta sai pidettyä tulipalon aisoissa, jotta se ei levinnyt sisätiloihin, ja Etelä-Savon pelastuslaitos sai palon nopeasti palon hallintaan. Kattoa sammutti kaksi yksikköä ja sisätiloja varmisti yksi yksikkö.

Päivystävä palomestari Janro Laikola kertoo, että palon tarkkaa syttymissyytä ei tiedetä, mutta voimalaitoksessa oli tehty huoltotöitä ja putsattu suodatinjärjestelmiä. Sen jälkeen henkilökunta oli huomannut, että tasakattoisen rakennuksen räystään alta näkyy liekkejä.

— Epäilys on, että huoltotöiden yhteydessä lämpölaitoksen piipusta on lentänyt kipinä katolle ja sytyttänyt palon.

Räystäs oli tulessa koko katon leveydeltä eli noin 20 metriä, mutta se ei ehtinyt henkilökunnan ripeän toiminnan ansiosta levitä keskemmälle kattoa. Katto on bitumihuopakatto, jota palokunnan yksiköt purkivat auki ja etsivät kytöpaloja.

Jälkisammutus ja raivaustyöt olivat käynnissä edelleen kello 15 jälkeen, mutta niissä oltiin jo loppusuoralla. Ensihoito tarkasti viisi savua hengittänyttä henkilöä, mutta heillä ei ollut hätää eli henkilövahinkoja ei sattunut.

Juttua on päivitetty kello 15.10.

Tiina Knaappila

Tiina Knaappila

Uusimmat uutiset