Pieksämäen kaupunginjohtaja valitaan virkavaalilla — Vaalissa ovat mukana kaikki virkaa määräaikaan mennessä hakeneet

Pieksämäen kaupunginvaltuusto valitsee uuden kaupunginjohtajan maanantaina.

Pieksämäen kaupunginvaltuusto valitsee uuden kaupunginjohtajan ensi maanantain kokouksessaan.
Pieksämäen kaupunginvaltuusto valitsee uuden kaupunginjohtajan ensi maanantain kokouksessaan.

Pieksämäen kaupunginhallitus  ei tehnyt omaa esitystään kaupunginjohtajan valinnassa. Valinta tapahtuu maanantaina 17. kesäkuuta valtuuston kokouksessa virkavaalilla.

Vaalissa ovat mukana kaikki määräaikaan mennessä virkaa hakeneet.

Ehdolla ovat haastatteluvaiheeseen edenneet Pieksämäen vs. kaupunginjohtaja Ulla Nykänen, Rautalammin kunnanjohtaja Anu Sepponen ja kangasniemeläinen entinen ministerin erityisavustaja Kari Synberg (sin.).

Virkaa hakivat edellisten lisäksi kokemusasiantuntija Matti Mäkelä Varkaudesta, Puolustusvoimien sotatekniikan opettaja, tutkija, filosofian maisteri Petri Huida Lappeenrannasta, tradenomi Marko Lehtonen Tuusulasta, Työtehoseuran opettaja, kone- ja tuotantoinsinööri Tiina Alho-Asikainen Outokummusta sekä Osuuskunta Idekoopin toimitusjohtaja, maatalous- ja metsätieteiden maisteri, agronomi Jarmo Hänninen Rautalammilta.

Virtain kaupunginjohtaja Vesa Haapamäki on vetänyt hakemuksensa pois.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Arto Sepponen (kesk.) toteaa, että päätös oli yksimielinen ja se oli myös valintatyöryhmän kanta.

Kaupunginhallitus esittää lisäksi, että virka on viiden vuoden määräaikainen virka ja koeaika on kuusi kuukautta.

Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että valtuusto valitsee perusturvajohtajan virkaan yhteiskuntatieteiden maisteri Paula Tiihosen ja hänen kieltäytymisensä varalle yhteiskuntatieteiden maisteri Timo Turusen.

Muokattu kello 21.48: Korjattu Kari Synbergin titteli.