Mäntyharjun seurakunta luopuu tarpeettomista kiinteistöistään – Pyhäveden rannalla sijaitseva Meltan pappila ja rivitalo ovat myynnissä

Upealla järvenrantatontilla on 1300 neliötä rakennusoikeutta jäljellä.

Jaakko Avikainen

Meltan rivitalo ja pappila. Mäntyharjun seurakunta on myymässä tarpeettomaksi käyneitä rakennuksia.
Meltan rivitalo ja pappila. Mäntyharjun seurakunta on myymässä tarpeettomaksi käyneitä rakennuksia.

Mäntyharjun seurakunta on myymässä Meltan viiden huoneiston rivitalon ja samalla tontilla sijaitsevan entisen pappilarakennuksen.

Noin hehtaarin suuruinen tontti sijaitsee Pyhäveden rannassa kirkonkylässä kolmen kilometrin päässä Mäntyharjun keskustasta.

– Seurakunta luopuu seurakuntatyön näkökulmasta tarpeettomista kiinteistöistä, mikäli saadaan käypä hinta, toteaa Mäntyharjun seurakunnan talouspäällikkö Risto Jaakola.

Edellisen kerran tontti oli kaupan viisi vuotta sitten, mutta tuolloin kokonaisuudesta ei saatu luottamuselinten mielestä riittävän hyvää tarjousta.

Jaakko Avikainen

Meltan rivitalo ja pappila.
Meltan rivitalo ja pappila.

Tontilla on vuonna 1967 rakennettu viiden huoneiston rivitalo, kooltaan yhteensä 261 neliötä sekä 110 neliön suuruinen omakotitalo ja autotalli.

– Rakennukset sinänsä eivät ole ikänsäkään perusteella mikään miljoonaomaisuus. Sen sijaan uskon ostajia kiinnostavan rakennuksia enemmän se, että tontilla on rakennusoikeutta vielä nykyisten rakennusten lisäksi noin 1300 neliömetriä, toteaa Jaakola.

Seurakunta on pitänyt rakennukset hyvässä kunnossa.

– Rakennusten huopakatot on uusittu, lämmöneritystä lisätty ja maalattu ulkopuolelta. Vuonna 2007 öljysäiliöt uusittiin ja siirrettiin maan alta sisätiloihin. Myös asuntojen keittiöt on peruskorjattu viimeisen 20 vuoden aikana, kertoo Jaakola.

Alun perin Meltan rivitalo ja pappila rakennettiin seurakunnan henkilökunnan asunnoiksi.

– Asunnot ovat olleet ja suurin osa on edelleenkin vuokrattuna, pääosin ulkopuolisille, kertoo Jaakola.

Meltan tontti ja kiinteistöt ovat myynnissä verkkohuutokaupassa. Huutokauppa päättyy sunnuntai 30. elokuuta kello 18.00.

Lopullisesta kaupasta päättää Mäntyharjun seurakunnan kirkkovaltuusto, jonka päätös alistetaan Kirkkohallitukselle vahvistettavaksi.

Jutua on muokattu 23.7. kello 21.15. Korjattu tontin sijainti ja muutettu Pyhäjärvi Pyhävedeksi.