Poliisi takavarikoi Mikkelissä ison määrän kannabista ja vähän muitakin huumeita — katukauppavalvonnassa ”mennään pihalle ja katsotaan mitä tapahtuu”

Poliisi takavarikoi Mikkelissä viime viikon torstaina ja perjantaina suurehkon määrän kannabista ja pienen määrän amfetamiinia ja kokaiinia.

Mikko Kääriäinen

Epäillyssä huumevälitysjutussa on liikkunut muun muassa kannabista. Arkistokuva.
Epäillyssä huumevälitysjutussa on liikkunut muun muassa kannabista. Arkistokuva.

Poliisi takavarikoi Mikkelissä viime viikon torstaina ja perjantaina suurehkon määrän kannabista ja pienen määrän amfetamiinia ja kokaiinia.
Kolmea henkilöä epäillään huumausaineen käyttörikoksesta, yhtä huumausainerikoksesta ja yhtä henkilöä törkeästä huumausainerikoksesta. Yksi epäillyistä on alaikäinen ja muut 18-vuotiaita.

Epäillyt huumausainerikos ja törkeä huumausainerikos liittyvät kaupankäyntitilanteeseen, kertoo Itä-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Mikko Sorjonen.
Hän muistuttaa, että huumausainerikokseen syyllistyy jo kaverille tarjoamalla, vaikka aineesta ei saisi maksuakaan.
— Sitä ei varmasti ainakaan moni nuorista miellä.

Viimeviikkoisen valvontatempaus juontaa juurensa aiemmista tapahtumista Mikkelissä.
— Poliisille tuli paljon ilmoituksia näkyvästä kaupankäynnistä kauppakeskus Akselin, Stellan ja Kirkkopuiston alueella, Sorjonen kertaa.
Ilmoitusten johdosta Mikkelissä tehtiin viime lopputalvesta ensimmäinen, viikon mittainen huumausainevalvonta.

Poliisi pyrkii jatkamaan katukauppavalvontaa aina mahdollisuuksien mukaan niin keskustassa kuin muillakin alueilla.
— ”Mennään pihalle ja katsotaan mitä tapahtuu”, Sorjonen kuvailee toiminnan luonnetta.
Vihjeitä huumausaineisiin liittyen voi toimittaa Itä-Suomen poliisilaitoksen vihjesähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Viime viikon valvonnan yhteydessä poliisi tavoitti Mikkelistä myös kaksi etsintäkuulutettua henkilöä. He eivät kuitenkaan ole huumausainerikoksista epäiltyjen joukossa.
Sorjosen mukaan henkilöt oli etsintäkuulutettu ”paperiasioiden” vuoksi.

Elina Keskitalo

Elina Keskitalo

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.