Nuorisotila muuttaa Mikkelin keskustan ykköspaikalle — Keskeisestä sijainnista voi tulla myös haasteita: "Käväisijät eivät välttämättä hae ohjaajan kohtaamista", sanoo vs. nuorisojohtaja Tarja Sinioja

Nuorisotilan tulevaisuuden haaste on nuorten sitouttaminen nuorisotilan yhteisöön ja ohjaukseen, uskoo vs. nuorisojohtaja Tarja Sinioja.

Vesa Vuorela

Nuorisotila muuttaa entisen Säästöpankin talon ensimmäiseen kerrokseen.
Nuorisotila muuttaa entisen Säästöpankin talon ensimmäiseen kerrokseen.

Mikkelin keskustan nuorisotila Starlight ja Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen Ohjaamo Olkkari muuttavat samoihin tiloihin Hallituskadulle maaliskuussa.

Uudet tilat sijaitsevat Hallituskatu 3:ssa entisen Säästöpankin talossa, aivan kauppakeskus Stellan kyljessä. Länsi-Savo kertoi suunnitelmista syyskuussa.

Saman paikkaan tulee myös työvoiman palvelukeskus Reitti.

Miten piipahtajat saisi palaamaan?

Mari Koukkula

Olkkarin 
toiminnanjohtaja Sari-Anne Ratia Essotesta tutkaili huhtikuussa Olkkarin silloisia tiloja Maaherrankadulla. Tiloissa oli todettu vesivahinko ja sisäilmaongelmia.
Olkkarin toiminnanjohtaja Sari-Anne Ratia Essotesta tutkaili huhtikuussa Olkkarin silloisia tiloja Maaherrankadulla. Tiloissa oli todettu vesivahinko ja sisäilmaongelmia.

Starlight ja Olkkari ovat toimineet aiemminkin samassa osoitteessa. Molemmat sijaitsivat Maaherrankadulla, kunnes kiinteistössä tapahtunut vesivahinko pakotti Olkkarin muuttamaan viime kesänä. Tällä hetkellä Olkkari toimii osittain väistötiloissa Porrassalmenkadulla.

Kaupungin vs. liikunta- ja nuorisojohtaja Tarja Sinioja kertoo, että nuorisotilan ja ohjaamon toivotaan tukevan toistensa toimintaa saman katon alla.

Uusi keskeinen sijainti voi tuoda palveluille paitsi uusia kävijöitä, niin myös haasteita. Sinioja arvioi, että nuorisotilan toiminta voi muuttua enemmän kauppakeskusnuorisotyön kaltaiseksi.

— Paikalla saattaa käväistä nykyistä enemmän ihmisiä, mutta kävijät eivät välttämättä hae ohjaajan kohtaamista. Ohjaajien on mietittävä, miten sisätiloihin lämmittelemään piipahtavat nuoret saataisiin kiinnittymään nuorisotilan yhteisöön ja ohjaukseen, Sinioja sanoo.

Avajaiset maaliskuussa

Kaupungin nuorisotilat ovat auki yleensä arki-iltaisin, jolloin nuoret voivat pelailla ja oleskella sisätiloissa rauhassa nuoriso-ohjaajan kanssa. Ohjaamo Olkkari taas tarjoaa apua nuorille, jotka pohtivat omaan elämään liittyviä valintoja. Mikkelin kaupungin etsivä nuorisotyö on osa Olkkaria.

Mari Koukkula

Nuorisotila Starlight muuttaa pian pois Maaherrankadulla.
Nuorisotila Starlight muuttaa pian pois Maaherrankadulla.

Muuton vuoksi Starlight on suljettu 4.2.—3.3. ja Olkkarin ajanvaraukseton ohjaus- ja neuvontapalvelu 11.2.—1.3. Olkkarin puhelinpäivystys palvelee koko ajan normaalisti.

Uudet tilat aukeavat 5. maaliskuuta. Kaupunki alivuokraa tarvitsemansa tilat Essotelta, joka on päävuokralainen Hallituskatu 3:n ensimmäisessä kerroksessa. Essote vuokraa kerroksesta vain osan, noin 900 neliömetriä. Nuorisotila on uusissa tiloissaan hieman pienempi kuin nykyään Maaherrankadulla.

Entisen Säästöpankin talon omistaa kiinteistösijoitusyhtiö Kinos Property Investment Oy.

Juttua muokattu 4.2. klo 14.19: Tarkennettu Olkkarin viimekesäisestä muutosta kertovaa kohtaa: Olkkari toimii vain osittain väistötiloissa Porrassalmenkadulla. Juttuun myös lisätty linkki muutosta kertovaan aiempaan juttuun.