Papukaijaa etsitään Mikkelin Kenkäverossa – ”Se oli elämäni erikoisin yhteydenotto”, sanoo Jarmo Lautamäki

Pursialan vedenpuhdistamon kulmilla oli aamulla nähty papukaija, jota varikset ahdistelivat. Eläinpelastajan saapuessa paikalle papukaijaa ei kuitenkaan enää havaittu.

Ville Toivonen

Jarmo Lautamäki Elämäni Eläimet ry:stä oli keskiviikkoaamuna Kenkäverossa etsimässä kadonnutta papukaijaa.
Jarmo Lautamäki Elämäni Eläimet ry:stä oli keskiviikkoaamuna Kenkäverossa etsimässä kadonnutta papukaijaa.

Mikkelissä on etsitty keskiviikkoaamuna papukaijaa.

Papukaijahavainto levisi aamulla Facebookissa, ja asialle hälytettiin Jarmo Lautamäki Elämäni Eläimet ry:stä. Hänen saapuessaan paikalle ennen aamuyhdeksää papukaijasta ei kuitenkaan enää ollut tietoakaan.

— Voi olla, että sille on jo käynyt huonosti. Varislinnut voivat nokkia uhkaksi kokemansa lajin hengiltä. Jos papukaija on päässyt variksilta piiloon, ei sitä ihminenkään löydä oikein millään, Lautamäki summaa.

Jarmo Lautamäki on kokenut eläintenpelastaja, mutta papukaijajahdissa hän on ensimmäistä kertaa.

— Se oli elämäni erikoisin yhteydenotto. Piti oikein pariin kertaan kysyä, että onko se nyt tosiaan papukaija, josta soitetaan. Se on aika varmaa, että papukaija ei itsestään lennä takaisin kotiinsa.

Lautamäen kesä on muutenkin sujunut vahvasti lintupainotteisesti.

— Tervapääskypuheluita tulee nyt eniten. Aikuinenkaan tervapääsky ei pääse maasta lentoon ilman ihmisen avustusta, Lautamäki kertoo.

Tällä hetkellä Lautamäen hoidossa on viirupöllö, kaksi varista, sepelkyyhky, pulu, kuusi tervapääskyä ja kaksi siilinpoikasta.

Mikkelin Puskaradio -Facebook-ryhmässä olleiden tietojen mukaan papukaija olisi karannut Tupalan kaupunginosasta.