Mikkelissä joogataan nyt ilmassa - lue, mitä eroa siinä on perinteiseen joogaan verrattuna!

Mikkelissä on nyt mahdollista kokeilla ilmajoogaa.

Vesa Vuorela

Yrittäjä Jenna Joutsenjärvi pitää Mikkelissä omaa joogastudiota

Mikkelissä on mahdollista kokeilla ilmajoogaa perinteisen joogan ohella.

Mikkelin Yoga Studion yrittäjä Jenna Joutsenjärvi kertoo ilmajoogan tavoitteena olevan sama kuin maankamarallakin tapahtuvassa joogassa, eli saavuttaa mielen ja kehon keskinäinen yhteys. Suurin ero lajikumppaneiden väliltä löytyykin sen sijaan työvälineistä. Paksuihin kattoparruihin kiinnitetyt värikkäät trikoolenkit nostavat joogaajat treenaamaan toinen toistaan erikoisemmissa asennoissa.

- Ilmajooga vahvistaa lihaksia, parantaa kehonhallintaa ja kehittää liikkuvuutta ja notkeutta, Joutsenjärvi kertoo. Vaativan lajin pohjalla olisikin hyvä olla jonkinlaista liikuntataustaa vaikka periaatteessa harrastajaksi sopivat kaikki omasta hyvinvoinnistaan kiinnostuneet.

- Raskaana oleville laji ei kuitenkaan sovellu. Tunteja on valittavissa oman osaamisen mukaan aina alkeista vaativampaan tasoon asti. Alle 16-vuotiaille järjestetään vielä erikseen junioritunteja.

Kokenut joogaohjaaja kertoo oman studion pystyttämisen olleen pitkäaikainen haave. Hän toivookin pystyvänsä laajentamaan toimintaansa lähitulevaisuudessa.

Toistaiseksi Joutsenjärven studio on ainoa paikka Etelä-Savossa, jossa ilmajoogaa on mahdollista harrastaa.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.