Ammattikorkeakoulun tukipalveluista irtisanotaan seitsemän

Xamk, eli Kymenlaakson ja Mikkelin ammattikorkeakoulujen emoyhtiö irtisanoo tukipalveluistaan seitsemän henkilöä ja säästää kuluistaan 48 000 euroa.

Julia Paasonen

Patentti antaa yksinoikeuden uuden menetelmän tai tuotteen kaupalliseen hyödyntämiseen.
Patentti antaa yksinoikeuden uuden menetelmän tai tuotteen kaupalliseen hyödyntämiseen.

Xamk, eli Kymenlaakson ja Mikkelin ammattikorkeakoulujen emoyhtiö irtisanoo tukipalveluistaan seitsemän henkilöä ja säästää muuten kuluistaan 48 000 euroa.

Irtisanomiset kohdistuvat kaikkiin yt-neuvottelukohteina olleisiin tukipalveluihin. Henkilöstölle ratkaisut annetaan 22. helmikuuta mennessä.

Xamkin yt-neuvottelut käynnistyivät joulukuussa 2015 ja päättyivät helmikuun alussa. Yhteistoimintaneuvottelut koskivat tietohallinto-, opiskelija- ja viestintä- ja markkinointipalveluita. Henkilöstövaikutuksiksi arvioitiin yt-neuvottelujen alkaessa 8–10 henkilötyövuotta.

Säästötarpeen Xamk tiedottaa johtuneen rahoituksen vähenemisestä. Valtion rahoitus vähenee Kyamkissa ja Mamkissa vuonna 2016 yhteensä 1,4 miljoonaa euroa. Tästä emoyhtiö Xamkille kohdistuu 250000 euron säästövelvoite vuonna 2016 ja 500000 euroa vuonna 2017. Kyamkissa ja Mamkissa on toteutettu yli miljoonan euron säästöt leikkaamalla investointeja ja säästämällä kaikista muista kuluista paitsi henkilöstökuluista ja opetuksesta.

Xamkissa työskentelee tällä hetkellä 96 henkilöä. Sinne on siirretty osa korkeakoulujen tukipalveluista vuosina 2013 ja 2014.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.