Mikkelissä Savilahden sillalla kolaroinut auto yritti ehkä tehdä Viitostiellä u-käännöksen — "Hyvä osoitus siitä, että mitä vain voi sattua"

Kolariautojen kuljettajat ovat edelleen sairaalahoidossa.

Vesa Vuorela

Onnettomuus tapahtui keskeisellä paikalla Savilahden sillan eteläpäässä. Jonoa kertyi, sillä etelän suuntaan menevä kaista katkaistiin liikenteeltä kokonaan puoleksi tunniksi.

Itä-Suomen poliisi on saanut lisää tietoa kahden ihmisen loukkaantumiseen johtaneesta kolarista Viitostiellä Mikkelissä sunnuntaina.

Tutkinnanjohtaja Tarja Lehtosen mukaan onnettomuus tapahtui, kun oikeanpuoleista kaistaa etelää kohti ajanut henkilöauto kääntyi yllättäen Savilahden sillan eteläisessä päässä vasemmalle.

- Siinä kohdalla keskikaiteessa on aukko. Kääntyminen näytti siltä, että kuljettaja aikoisi tehdä u-käännöksen. Tämä on paikalla olijan tulkinta, Lehtonen kertoi Länsi-Savolle maanantaina.

Henkilöauton perässä oikeaa kaistaa ajoi toinen henkilöauto, jonka kuljettaja ehti jarruttaa ja väistää kääntyvän auton.

Sen sijaan viereistä, vasenta kaistaa etelään päin ajanut pakettiauto törmäsi äkisti vasemmalle kääntyneen henkilöauton vasempaan kylkeen.

Kääntyneen henkilöauton ja siihen törmänneen pakettiauton kuljettajat loukkaantuivat. He ovat edelleen hoidossa Mikkelin keskussairaalassa, eikä heitä ole vielä kuultu. 

Alkoholilla ei epäillä olevan osuutta onnettomuuteen.

Onnettomuus herätti huomiota

Lehtosen mukaan tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että henkilöauton kuljettajan oma toiminta oli syynä onnettomuuteen. Ulkopaikkakuntalaista, 1950-luvulla syntynyttä miestä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja mahdollisesti vammantuottamuksesta. 

Autoissa ei ollut muita matkustajia. Molemmat autot vaurioituivat ajokelvottomiksi. 

Onnettomuus tapahtui sunnuntaina noin puoli neljältä iltapäivällä. Ajokeli oli hyvä. 

- Tämä on hyvä osoitus siitä, että mitä vain voi liikenteessä sattua, Lehtonen luonnehtii. 

Onnettomuus herätti paljon huomiota, sillä se tapahtui keskeisellä paikalla ja Viitostien etelään menevä kaista katkaistiin liikenteeltä kokonaan puoleksi tunniksi. Keskustaan kääntyvä erkanemiskaista oli suljettu liikenteeltä melkein tunnin.

Tie katkaistiin, sillä ohi ajaneet autot eivät kunnioittaneet onnettomuuspaikkaa, vaan vaaransivat pelastushenkilökunnan turvallisuuden jatkamalla ohi kovaa vauhtia.