Uusi valokuvaamo Pieksämäelle — Yrittäjä Jouni Matilainen on paluumuuttaja

Aiemmin muiden yrittäjien kanssa yhteistiloissa toiminut Matilainen päätti avata omat tilat.

Jouni Matilainen

Jouni Matilaisen liikeon ollut toiminnassa jo muutaman viikon ajan Savonkatu 3:ssa.
Jouni Matilaisen liikeon ollut toiminnassa jo muutaman viikon ajan Savonkatu 3:ssa.

Vuonna 2011 Varkauden seudulla yrittäjäuransa aloittanut ja sittemmin paluumuuton Pieksämäelle tehnyt Jouni Matilainen on avannut kotikaupunkiinsa uuden valokuvaamon.

Matilainen kertoo keskittyvänsä lämminhenkiseen, rentoon ja persoonalliseen valokuvaukseen, kuvaamopalveluihin, sekä digitaalitaiteeseen, mainostuotantoon ja graafiseen suunnitteluun yrityksille ja yksityishenkilöille.

Aiemmin Matilainen on toiminut muiden yrittäjien kanssa yhteistiloissa, mutta päätti nyt perustaa oman kuvaamon, jossa tuotetaan pelkästään yrityksen omaan toimintaan liittyviä palveluja.

— Uuden liikkeen ja paikallisen markkinatilanteen muutoksen myötä aiemmin tuotettujen kuvauspalveluiden lisäksi talosta saa nyt myös passi- ja viisumi- kuvapalvelut sähköisesti poliisille toimitettuna, sekä printteinä, Matilainen kertoo.

Printit ja suurtulosteet, taulut ynnä muut tuotetaan yhteistyössä paikallisten yrittäjien kanssa. — Jouni Matilainen

Yrittäjä tarjoaa myös perinteisiä palveluita, kuten kuvien korjausta, skannausta, reproamista ja paperikuvia sekä muita kuvatuotteita.

— Printit ja suurtulosteet, taulut ynnä muut tuotetaan yhteistyössä paikallisten yrittäjien kanssa.

Matilainen vetää tällä hetkellä Pieksämäellä työnsä ohessa kuuden nuoren ryhmälle valokuvaukseen ja samalla luovan alan yrittäjyyteen keskittyvää työpajaa. Opetustyö liittyy Itä-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen hankkeeseen, jota rahoitetaan Euroopan sosiaalirahastosta.

— Kokoonnumme torstaisin studiollani neljäksi tunniksi kerrallaan, joka kerta käydään läpi valokuvauksen eri osa-alueita kuten muotokuvaus, luontokuvaus ja maisemat. Annan osallistujille viikkotehtävän joka puretaan seuraavalla kerralla yhdessä.

Matilainen suunnittelee muun ohella kuvaamonsa virallisia avajaisia ja yrityksensä kehittämistä sekä istuttamista paikallisille markkinoille.

— Markkinatilanteeseen adaptoituminen, harkitut kulut, yrityksen rento brändäys ja ahkera työnteko laajalla markkina-alueella ovat kantaneet vuosien läpi koko kuvausalan myllerryksen ja muiden muutosten keskellä, Matilainen sanoo.

Jouni Matilainen

Jouni Matilaisen liiketilat kävivät läpi perusteellisen remontin ennen muuttoa.

Luetuimmat