Kangasniemen omakotipalosta tuomittu kiisti sytyttäneensä paloja tai yrittäneensä tappaa ketään — Valittanee tuomiostaan hovioikeuteen

Kangasniemen elokuisen omakotitalopalon sytyttämisestä vankeutta saanut mies ei aio tyytyä tuomioonsa. Hän on ilmoittanut tyytymättömyyttä koko tuomioon, eli valittanee hovioikeuteen. Valituksen määräpäivä on 20. joulukuuta.

Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi Ilkka Risto Juhani Laineen marraskuussa kuuden vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Mies tuomittiin neljästä tapon yrityksestä, tuhotyöstä, vahingonteosta ja törkeästä rattijuopumuksesta.

Käräjäoikeuden tuomion mukaan mies sytytti Kangasniemellä elokuun puolessa välissä saunarakennuksen ja muutamaa viikkoa myöhemmin samassa pihapiirissä olleen omakotitalon palamaan. Omakotitalossa oli tapahtumahetkellä sisällä neljä aikuista ihmistä.

Mies kiisti oikeudessa sytyttäneensä tulipaloja tai yrittäneensä tappaa ketään.

Saunarakennuksen osalta kyse oli hänen mukaansa ollut vain saunan lämmityksestä, jonka yhteydessä puut olivat vahingossa pudonneet pesästä. Omakotitalon osalta mies väitti, että palon sytytti toinen henkilö.

Käräjäoikeus ei kuitenkaan pitänyt kumpaakaan väitettä uskottavana.

Hereillä ollut kertoi aavistaneensa, ettei kaikki ollut kunnossa

Tuomion mukaan mies sytytti palon keskellä yötä omakotitalon kuistilla, josta palo levisi nopeasti asuintiloihin. Mies oli itse ollut aikaisemmin sisällä talossa ja tunsi talossa olleet.

Talossa oli syttymishetkellä sisällä neljä ihmistä, eli talon asukas ja hänen kolme vierastaan. Kaksi talossa sisällä ollutta henkilöä havaitsi tulipalon ja herätti kaksi jo nukkumassa ollutta henkilöä.

Toinen hereillä olleista kertoi nähneensä, kuinka tuomittu käveli pihamaalla kädessään esine, jota hän piti polttoainekanisterina. Toinen puolestaan kertoi aavistaneensa, etteivät asiat olleet kunnossa, ja aikoneensa mennä pihalle katsomaan, mutta ei tässä vaiheessa päässyt enää eteiseen, koska eteisen oven alta tuli savua ja tulta.

Talossa olleet joutuivat pelastautumaan palavasta talosta ikkunoiden kautta, sillä talossa oli vain yksi sisäänkäynti ja se sijaitsi kuistin luona.

Talo tuhoutui palossa lähes täysin. Myös talossa asuneen miehen omaisuus tuhoutui täysin. Hänen omaisuuttaan oli myös saunarakennuksen sisällä, jonka tuomittu oli polttanut aikaisemmin.

Luetuimmat