Joulurauha voi löytyä kirkosta — Kokosimme yhteen jouluaaton ja joulupäivän kirkkotapahtumat Mikkelin seudulla

Jouluaatto on vuoden suosituin kirkossakäyntipäivä.

Ismo Pekkarinen / AOP

Hyvää joulua!
Hyvää joulua!

Jouluaaton tai joulupäivän perinteisiin kuuluu monella joulukirkko. Jouluaatto on vuoden suosituin kirkossakäyntipäivä, ja eri puolilla Suomea kirkoissa käy jouluaattona yli 200 000 ihmistä.

Esimerkiksi aattona joulukirkko on hyvä tapa laskeutua joulun rauhaan.

Jouluaaton ensimmäiset hartaudet ovat Mikkelissä Harjun ja Rouhialan kappeleissa kello 13. Seuraavat hartaudet järjestetään kello 14 samoissa kappeleissa. Kello 14 myös Anttolan kirkossa on jouluaaton ensimmäinen hartaus.

Mikkelin tuomiokirkossa on perinteinen jouluaaton perhehartaus kello 15. Samaan aikaan hartaudet ovat myös Suomenniemen ja Haukivuoren kirkoissa sekä Otavan rukoushuoneella ja Mikkelissä Pitäjänkirkossa.

Anttolan kirkossa seuraava hartaus on kello 16 ja Mikkelin tuomiokirkossa kello 17.

Jouluyön messut järjestetään tänä jouluna Ristiinan kirkossa ja Mikkelin tuomiokirkossa. Ristiinassa messu alkaa kello 22 ja tuomiokirkossa kello 23. Jouluyön messut ovat joulunvieton päätapahtuma kristillisessä uskossa.

Jouluyön messut ovat joulunvieton päätapahtuma.

Joulupäivänä ensimmäiset kirkolliset tapahtumat alkavat jo kello 7. Silloin Anttolan kirkossa, Mikkelissä Pitäjänkirkossa ja Suomenniemen kirkossa järjestetään ensimmäiset jumalanpalvelukset.

Kello 8 jumalanpalvelukset järjestetään Haukivuoren kirkossa ja Ristiinan kirkossa, kello 9 Otavan seurakuntatalolla ja Mikkelin tuomiokirkossa.

Mikkelissä seurakuntakeskuksessa on tuomiokirkon jouluaamun jumalanpalveluksen jälkeen mahdollisuus nauttia yksin jouluaan viettävien aamupalaa. Aamiaisen yhteydessä on ruoan lisäksi hartaus sekä muuta pientä ohjelmaa.

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta haluaa aamupalalla muistuttaa, että vaikka joulua viettäisikin yksin, on joulu silti jokaisen juhla. Uksin jouluaan viettävien aamupala on tarjolla kello 9.45 alkaen.

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan alueella viimeiset joulukirkon vietetään Himalansaaren kyläkirkossa ja Laajalammen seurakuntakodissa. Himalansaaressa jumalanpalvelus on kello 10 ja Laajalammen seurakuntakodissa kello 12.