Kolmelle miehelle luettiin syytteet Lappeenrannan Kultakellon murrosta – Kolmikko tunnusti, että he varastivat auton Ristiinasta

Syyttäjän mukaan rangaistuksen koventamisperusteena on se, että syytettyjen ainoa syy tulla Suomeen tekemään murto.

Jenni Hirvinen

Lappeenrannan Kauppakadulla sijaitsevaan Suomen Kultakellon liikkeeseen murtauduttiin syyskuussa 2019. Varkaat menivät sisään noin kello neljältä aamulla. Arkistokuva.
Lappeenrannan Kauppakadulla sijaitsevaan Suomen Kultakellon liikkeeseen murtauduttiin syyskuussa 2019. Varkaat menivät sisään noin kello neljältä aamulla. Arkistokuva.

Kolmelle miehelle on luettu syytteet lappeenrantalaiseen kelloliikkeeseen murtautumisesta ja varkaudesta.

Keskustassa sijaitsevan Suomen Kultakello -liikkeen ovi rikottiin lekalla ja kirveellä hakkaamalla ja liikkeestä vietiin 78 arvokelloa sekä liikkeen pohjakassan syyskuussa 2019.

Etelä-Karjalan käräjäoikeuden haastehakemuksen mukaan kelloliikkeen murtokeikalla oli neljä henkilöä. He veivät kelloja 129 515 euron arvosta sekä vahingoittivat 133 rannekelloa. Varkaat aiheuttivat noin 23 000 euron vahingot kaatamalla ja rikkomalla vitriinejä, jolloin kellot naarmuuntuivat.

Syyttäjä vaatii nyt syytettynä olleille kolmelle miehelle vähintään kahden vuoden vankeutta törkeästä varkaudesta.

Koventamisperusteena on syyttäjän mukaan se, että syytetyt ovat tulleet Suomeen tehdäkseen kelloliikkeeseen murron. He myös saapuivat Suomeen rajavalvontaa välttäen ja varastivat auton toiselta paikkakunnalta kuin jossa tekivät varkauden ja poistuivat maasta rikoksen tekemisen jälkeen.

Kaksi syytettyä on ollut vangittuna 7. lokakuuta ja kolmas 10. marraskuuta lähtien.

Kolmikko tunnusti, että he varastivat auton Ristiinasta ja ajoivat sillä Lappeenrantaan tehdäkseen varkauden ja palauttivat auton sitten Ristiinaan.

Yhtä miehistä syytettiin myös polttoaineen ja ravintolan pohjakassan varastamisesta Ypäjällä sekä maahantulokiellon rikkomisesta.