Iskulausetta asukasäänestyksellä etsivä Mikkeli ei todellakaan enää myhäile — Kuvaisiko kaupunkia slogan ”Pikkasen perkelettä” tai vaikkapa ”Jämäkästi lutuinen”?

Iskulausetta voi äänestää kuluvan viikon aikana verkossa tai kauppakeskus Stellassa.

Vesa Vuorela

Mikä iskulause kuvaa Mikkeliä parhaalla tavalla? Arkistokuva.
Mikä iskulause kuvaa Mikkeliä parhaalla tavalla? Arkistokuva.

Mikkelin kaupunki pyytää asukkaiden apua brändityössään. Mikkeliläiset pääsevät tällä viikolla ehdottamaan kaupungille uutta iskulausetta.


Äänestys on auki osoitteessa www.mikkeli.fi/iskulause. Äänestysaikaa on maanantaista perjantaihin 23.— 27. huhtikuuta.


Äänestämään pääsee myös Kauppakeskus Stellan Tähtitorilla maanantaista perjantaihin. Äänestäneiden kesken arvotaan tuotepalkinto.


Valmiista vaihtoehdoista voi äänestää mieleistään, tai ehdottaa tarjolle omaa keksintöään.

Kaupungin markkinointisuunnittelija Emmi Eronen kertoo, että hakusessa on yhden sloganin sijasta useampia eri iskulauseita, joilla viestitään erilaisille kohderyhmille.

— Brändityössä tullaan muodostamaan monenlaisia viestejä, ja nyt haarukoidaan sitä, mitä ne viestit voisivat olla.

Rohkeus arvossaan

Mikkelillä ei vähään aikaan ole ollut aktiivisessa käytössä olevaa iskulausetta, mutta vuosikymmenten takainen myhäilevä Mikkeli -slogan elää sitkeästi ihmisten mielissä.

— Se on se ainut, josta minäkin aina kuulen. Heti, kun rupeaa puhumaan brändityöstä, kaikki kysyvät, onko tulossa jotain myhäilevän Mikkelin tilalle, Eronen kertoo.

Hän vakuuttaa, että enää Mikkelissä ei todellakaan aiota myhäillä. Rivakamman asenteen puolesta puhuu myös kaupungin muutama viikko sitten julkaisema Millainen mikkeliläinen olet -testi, johon nastauksia tuli lähes 6 000.

— Tulokset olivat ehdottomasti enemmän rohkean linjan puolesta. Siinä testattiin nimenomaan mikkeliläisten rohkeuden tasoa, joka oli ihan huipussaan, Eronen iloitsee.

Mikkelin iskulauseäänestyksessä tarjolla olevia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Revittely ehdottomasti sallittu, Jämäkästi lutuinen, Päämaja Saimaalla ja Pikkasen perkelettä.Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet