"Universumin ainoat savolaiset ratikat" avataan keskiviikkona Mikkelipuistossa — Avajaisissa mukana hirvensalmelainen ratikkakuski, ilmapalloja ja ratikkatanssit

Mikkelipuisto

"Universumin ainoat savolaiset ratikat" avataan keskiviikkona Mikkelipuistossa — Avajaisissa mukana hirvensalmelainen ratikkakuski, ilmapalloja ja ratikkatanssit

Nyt avautuu universumin ainut savolainen ratikka Mikkelissä! Näin hehkuttaa Mikkelipuistoyhdistys tiedotteessaan, jonka mukaan raitiovaunujen avajaisia vietetään Mikkelipuistossa keskiviikkoiltana.

Juhlaa vietetään ratikoiden valmistumisvuosien mukaan 50—60-lukujen hengessä. Ratikat ovat avoinna koko illan ja niihin pääsee vapaasti tutustumaan.

Illan aikana jontaja Viki Vänttisen haastattelussa on hirvensalmelainen ratikkakuski Reijo Löytty, joka on aikoinaan ajanut muun muassa juuri toista Mikkelipuiston ratikoista. Avajaiset huipentuvat ratikkatansseihin.

Jaossa on ratikkailmapalloja sekä 50 ensimmäiselle juhlavieraalle pilapiirtäjä Ilkka Toivasen ratikka-aiheisella pilapiirroksella painettu kangaskassi. Kangaskasseja voi myös ostaa.

Mikkelipuiston raitiovaunut ovat Helsingin kaupungin liikennelaitoksen HKL:n vuonna 2018 luovuttamista vaunuista ainoat, jotka päätyvät Helsingin ulkopuolelle.

HKL ilmoitti kesäkuussa 2018, että se luopuu liikennekäyttöön soveltumattomista ja käytöstä poistetuista vanhoista raitiovaunuista. Luovuttamisella vältettiin raitiovaunujen romuttaminen ja mahdollistettiin niiden päätyminen uuteen, innovatiiviseen käyttöön.

HKL sai määräaikaan mennessä 94 hakemusta. Yksi hakemus oli Mikkelin kaupungilta, joka päätti sijoittaa Mikkelipuistoon raitiovaunut numerot 11 ja 521.

Mikkelipuistolla on monenlaisia suunnitelmia vaunujen varalle.

Avajaiset alkavat noin kello 17. Mikkelipuiston tiedotteen mukaan niihin pääsee kätevästi Mikke-junalla kirjastolta kello 16.45 tai 17.

Katso video ratikoiden tulosta Mikkeliin. Jos upotus ei näy, katso se tästä.