Pääradalla on sähkövika Helsingin ja Tikkurilan välillä – Illan viimeinen juna Mikkeliin jää toista tuntia myöhään

Vika on saatu rajattua pääkaupunkiseudulla yhdelle raiteelle.

Risto Aalto

Kaukojunaliikenteen vaikeudet jäivät sähkövian takia lohdullisen vähiin.
Kaukojunaliikenteen vaikeudet jäivät sähkövian takia lohdullisen vähiin.

Helsingin ja Tikkurilan välisessä junaliikenteessä on maanantaina iltakahdeksalta todettu liikenteeseen vaikuttava häiriö, kertoo Rataliikennekeskus. Häiriön vaikutukset Kaakkois-Suomessa ovat kuitenkin jäämässä verrattain vähäisiksi.

Rataliikennekeskuksesta kerrotaan, että liikennehäiriön syynä on sähkövika. Puoli yhdeksän jälkeen vika oli saatu rajattua yhdelle raiteelle.

Suurimmat vahingot viasta kärsii kaukoliikenne sekä VR:n operoima lähiliikenne. Illalla Savon radalta Helsinkiin liikennöivät junat saatetaan joutua katkaisemaan Tikkurilaan, josta matkustajat ohjataan Helsinkiin kulkeviin lähijuniin.

Mainittavia vaikutuksia kahteen kaukojunaan

Helsingistä Kouvolan kautta Kajaaniin kulkeva Intercity 73 jää aikataulustaan myöhään tunnin ja kaksikymmentä minuuttia. Rataliikennekeskuksesta kerrotun mukaan myöhästymiseen on vaikuttanut paitsi sähkövika, myös muun liikenteen odotus. Juna on päässyt liikkeelle vikapaikalta hieman ennen iltayhdeksää.

Lisäksi illan viimeinen kaukojuna Helsingistä itään, Imatralle matkaava Intercity 115, on vian takia myöhässä noin viisitoista minuuttia. Aamun juniin ei ole tiedossa viasta johtuvia oletettuja myöhästymisiä.