Hirvensalmen kuolonkolarin tutkinta lähes valmis — Poliisi: Onnettomuus johtui todennäköisesti henkilöauton ajajasta

Rikoskomisario Johanna Parviainen kertoo, että Hirvensalmen onnettomuuden syytä ei pystytä lopullisesti selvittämään.

Vesa Vuorela

85-vuotias mies ja 78-vuotias nainen kuolivat joulukuussa onnettomuuspaikalla, kun perävaunullinen hakerekka ja henkilöauto törmäsivät Otavantien ja Vilkonharjuntien risteyksessä.
85-vuotias mies ja 78-vuotias nainen kuolivat joulukuussa onnettomuuspaikalla, kun perävaunullinen hakerekka ja henkilöauto törmäsivät Otavantien ja Vilkonharjuntien risteyksessä.

Hirvensalmelaiset 85-vuotias mies ja 78-vuotias nainen kuolivat liikenneonnettomuudessa Otavantien ja Vilkonharjuntien risteyksessä Hirvensalmella joulukuun 20. päivä. Pariskunnasta mies ajoi autoa.

Tuolloin poliisi pyysi sinisen Toyota Corollan takana ajaneen henkilöauton kuljettajaa ilmoittauttumaan ja kertomaan tietoja onnettomuudesta.

— Hän ilmoittautui nopeasti ja hänen tietonsa saatiin poliisin käyttöön. Tiedot tukevat raskaan ajoneuvon kuljettajan ja hänen perässään ajaneiden muiden henkilöautojen kuljettajien havaintoja. Onnettomuusajoneuvo poikkesi Otavantieltä sivuun, kertoo rikoskomisario Johanna Parviainen.

Hän pitää onnettomuuden tutkintaa lähes valmiina.

— Tutkinta on pääosin tehty. Näyttää siltä, että onnettomuuden syy on henkilöauton kuljettajan. Onko sitten kyse havaintovirheestä vai mistä, sitä vastausta emme pysty lopullisesti selvittämään. Odotamme vastauksia vielä oikeuslääketieteellisestä ruumiinavauksesta, mutta poliisi ei tee enää tutkintatoimia.

Poliisi ei epäile ketään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta

Poliisi ei epäile ketään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta Hirvensalmen kolarissa.

Henkilöauto ajoi Otavantiellä Hirvensalmen suunnasta kohti Otavaa ja poikkesi kulkusuunnassaan oikealle Vilkonharjun tehtaan risteysalueelle. Siitä auto kääntyi odottamatta jälleen vasemmalle ajoradalle takaa tulleen raskaan ajoneuvoyhdistelmän eteen.

Perävaunullisen hakerekan kuljettaja jarrutti voimakkaasti ja väisti välttääkseen törmäyksen. Silti ajoneuvot törmäsivät ajoradalla.

Molemmat ajoneuvot suistuivat vasemmalle tien pientareelle. Rekka kaatui kyljelleen ja henkilöauto jäi puristuksiin rekan perävaunun etuosan alle.