Puruvesi sai kahden miljoonan euron kunnostuspotin.

Kirkasvetisin sisävesiallas on yksi Suomen kahdeksasta kunnostuskohteesta.

Tuija Pauhu

Puruveden Naaranlahti Punkaharjulla on yksi valuma-alue, jonka kuormitusta halutaan vähentää.

Veden laatua Puruvedessä päästään kohentamaan kahdella miljoonalla eurolla. Kirkasvetinen sisävesiallas on yksi kahdeksasta suomalaisvesistöstä, joka on seuraavat kuusi vuotta mukana Freshabit Sisävesi Life IP -hankkeessa.
Puruvedellä aletaan osin jo tänä vuonna rajoittaa valumavesien pääsyä järveen viidellä alueella Kerimäellä, Punkaharjulla ja Kesälahdella. Kerimäellä on kyse Jouhenjoen – Lautalahden valuma-alueesta, Punkaharjulla Naaranlahdesta ja Kesälahden Villalassa Myllyjoen ja Ketolanlahden valuma-alueesta.
Projektipäällikkö Seppo Ollikainen Suomen Metsäkeskuksesta summaa, että käytännön keinoihin kuuluvat muun muassa kosteikot, laskeutusaltaat ja virtaaman hidastaminen laskujoissa.
Tarkoituksena on löytää vaikuttavimmat tavat. Esimerkki kosteikko toimii niin kuin sen toivotaan toimivan, jos sijainti on oikea.
Ollikainen arvioi, että edessä on kuitenkin pitkä tie kuljettavaksi.
— Vesistö on helppo pilata, mutta jälkien korjaaminen vie aikaa.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.