Etelä-Savon KD otti kantaa tukien maksatukseen ja liike-elämän etiikkaan

Kristillisdemokraattien Etelä-Savon piirin piirihallitus vaatii kiireellisiä parannuksia maatalousyrittäjien EU-tukien maksatukseen.

Kristillisdemokraattien Etelä-Savon piirin piirihallitus vaatii kiireellisiä parannuksia maatalousyrittäjien EU-tukien maksatukseen.
— Tuet ovat merkittävä osa yrittäjien tuloista ja ne on maksettava ajallaan. Jatkuva vetoaminen teknisiin ongelmiin ei ole hyväksyttävää.
KD:n piirihallitus ehdottaa palkkaturvan kaltaista rahastoa, jolla varmistetaan tukien maksatus ajallaan ja vältetään tiloille aiheutuvat rahoituskriisit.

Juvalla torstai-iltana kokoontunut piirihallitus antoi myös toisen julkilausuman. Piirihallitus pitää huolestuttavana eettisten arvojen murentumista liike-elämässä.
— Se on näkynyt muun muassa väärennettyinä tuotetietoina, piittaamattomuutena elinympäristön suojelusta ja veronmaksun välttelynä.
Suomalaisten yritysten vahvuus niin koti- kuin ulkomaan markkinoilla on ollut luotettavuus, jonka perustana on rehellisyys ja avoimuus, piirihallitus muistuttaa. Erityisesti valtion ja kuntien sekä eläkerahastojen tulee käyttää omistustaan ja vaikutusvaltaansa eettisesti kestävien arvojen noudattamiseksi.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.