Mikkelissä Urpolan aarimaalta on varastettu työkaluja parin viikon ajan, kertoo Länsi-Savon lukija — "Aiemmin tällaista ei ole tapahtunut"

Usealta viljelijältä on viety parin viikon aikana tavaroita. Aiemmin aarimaalta on hävinnyt satoa.

Roosa Salminen

Urpolan aarimaa sijaitsee vilkkaan lenkkipolun varrella.
Urpolan aarimaa sijaitsee vilkkaan lenkkipolun varrella.

Mikkelin Urpolassa sijaitsevalta aarimaalta on varastettu viimeisen parin viikon aikana viljelijöiden työkaluja, kertoo Länsi-Savoon yhteyttä ottanut Merja Kääriäinen. Hänellä itsellään on palsta siellä.

— Aiemmin tällaista ei ole tapahtunut. Eilen maanantai-iltana vietiin tuolitkin.

Kääriäinen mukaan Urpolan aarimaalta on joinakin aiempina vuosina hävinnyt hieman satoa, muttei koskaan tavaroita. Aarimaalta on hävinnyt tuolien lisäksi ainakin kuokkia, lapioita, penkkejä ja pienempiä työkaluja.

— En ole kysynyt vielä kaikilta viljelijöitä, mutta ainakin viideltä eri ihmiseltä on hävinnyt erilaisia tavaroita. Kuvittelisin, että ne on otettu omaan käyttöön sitten.

Seuraavaksi yhteyttä poliisiin

Kääriäinen epäilee myös ilkivaltaa. Koska lenkkipolku kulkee aarimaan vierestä, hän toivoo, että ohikulkijat pitäisivät silmällä sitä, mitä siellä tapahtuu.

Kääriäinen kertoi tiistaiaamuna olevansa seuraavaksi yhteydessä poliisiin.

— Harmittaa tosiaan, koska sato alkaa kypsyä. Mietin, että lähteekö sekin pitkäkynsien matkaan.

Länsi-Savo uutisoi viimeksi Urpolan aarimaan väärinkäytöstä toukokuussa 2018. Aarimaan omistavan Mikkelin 4H-yhdistyksen pystyttämässä taulussa muistutettiin viljelijöitä siitä, että ihmisten eritteiden laittaminen lannoitteeksi aarimaille on ehdottomasti kielletty.

Juttua korjattu 16.7. klo 15.43: Länsi-Savoon yhteyttä ottanut lukija on nimeltään Merja Kääriäinen, ei Kyllönen, kuten jutussa aiemmin virheellisesti luki.

Luetuimmat