Mikkelin kehitysyhtiö Miksei perusti nettipalvelun helpottamaan yritysten omistajanvaihdoksia – Mikkelin seudulla on myynnissä yrityksiä kuntosalista hautaustoimistoon

Mikkelin seudulla toimii 2 500 yli 55-vuotiasta yrittäjää.

Miksein yritysneuvoja Mari Meriläisen mukaan Mikkelissä on kova tarve paremmille omistajanvaihdospalveluille.
Miksein yritysneuvoja Mari Meriläisen mukaan Mikkelissä on kova tarve paremmille omistajanvaihdospalveluille.

Mikkelin kaupungin kehitysyhtiö Miksei Oy avasi keskiviikkona verkkosivuilleen uuden myynti-ilmoituspalvelun yrityksille. Palvelun tarkoituksena on auttaa yrityksiä löytämään uusia omistajia.

Miksein yritysneuvoja Mari Meriläisen mukaan yritysten myynti-ilmoituksia välittävälle palvelulle on iso tarve. Mikkelin seudulla toimii 2 500 yli 55-vuotiasta yrittäjää. Moni eläkeikää lähestyvä yrittäjä pohtii eläkkeelle jäämistä. Seudun elinvoiman kannalta olisi suotavaa, että työpaikat pystyttäisiin säilyttämään.

Uuden omistajan löytäminen helpottuu, kun myynti-ilmoitus on löydettävissä.

— Jos myyntiaikeista ei kerro julkisesti, niin ostajan löytäminen on aika haastavaa.

Tällä hetkellä Miksein palvelussa on ilmoitus kymmenestä myynnissä olevasta yrityksestä.

— Haluttiin, että siellä on jonkin verran yrityksiä ennen kuin julkaistaan, kertoo Meriläinen.

Kaupan on yrityksiä kuntosalista hautaustoimistoon. Meriläisen mukaan on vaikea sanoa minkä alan yritykset käyvät parhaiten kaupaksi.

— Tottakai kannattavat yritykset, joissa paperit ovat kunnossa ja kokonaisuus on selkeä, myyvät paremmin, Meriläinen pohtii.

— Toisaalta sitten, jos on todella kannattava yritys niin tarvitaan enemmän pääomaa kaupantekoon. Silloin myyntiaika voi olla pidempi, hän jatkaa.

Tärkeintä on, että työpaikat säilyvät

Miksei kehittää yritysten omistajavaihdosneuvontaa yhteistyössä Itä-Savon Uusyrityskeskuksen kanssa osana Enter to Business -hanketta.

— Sillä ei ole väliä onko uusi yrittäjä vapaa-ajan asukas savonlinnalainen vai mikkeliläinen. Pää asia on, että työpaikat säilyvät meidän alueellamme, Meriläinen painottaa.

Meriläinen aloitti Miksein yritysneuvojan tehtävässä keväällä ja on keskittynyt täysipäiväisesti nimenomaan omistajanvaihdosneuvontaan.

— Tämä on ollut Mikkelissä aiemmin aliresursoitua ja hoidettu muiden töiden sivussa, Meriläinen kertoo.

Aloittamisensa jälkeen hän on tavoittanut Mikkelin alueella noin 40 yrittäjää, jotka ovat myymässä liiketoimintaansa.

— Tarvetta tällaiselle palvelulle on selvästi.