Hää- ja juhlamessuilla Mikkelissä pidetään tammikuussa ihan oikeat vihkiäiset — Siviilivihkimiseen pari on jo löytynyt, mutta kirkkovihkimiseen etsitään vielä pariskuntaa

Mikkelissä kauppakeskus Stellan Tähtitorilla järjestetään tammikuussa hää- ja juhlamessut.

Kihlaparille olisi vihkipaikka- ja aika tarjolla hää- ja juhlamessuilla Mikkelissä.
Kihlaparille olisi vihkipaikka- ja aika tarjolla hää- ja juhlamessuilla Mikkelissä.

Mikkelissä kauppakeskus Stellan Tähtitorilla järjestetään tammikuussa hää- ja juhlamessut. Tapahtumassa vietetään myös ihan oikeat vihkiäiset.

Idean äiti on Osuuskauppa Suur-Savon tapahtumatuottaja Linda Mehtonen.

— Olen jo jonkin aikaa miettinyt, että olisi kiva saada hää- ja juhlamessut tälle alueelle. Kun jalostin ajatusta, mieleen tuli, että olisipa hienoa jos löytäisimme pariskunnan tai kaksi, jotka voisivat mennä naimisiin Tähtitorilla, Mehtonen kertoo.

Siviilivihkimiseen on jo löytynyt yksi innokas pariskunta, mutta nyt etsitään myös yhtä tai kahta pariskuntaa kirkolliseen vihkimiseen.

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta on mukana tilaisuudessa. Seurakunta huolehtii vihkitoimitukseen papin ja kanttorin ja lahjoittaa avioparille vihkiraamatun.
Messutapahtuma tarjoaa hääparille kampaukset ja morsiamelle meikin sekä morsiuskimpun.

Koko messuväki vihkiäisvieraina

Kauppakeskuksen iso aulatila koristellaan häänäyttämöksi. Hääpari saa kutsua paikalle vieraita niin paljon kuin haluaa.

— Voimme myös varata istumapaikkoja vieraille lavan edestä, Mehtonen lupaa.
Vihkiäisiä pääsee seuraamaan myös koko messuille kokoontunut yleisö.

Seurakunnan näkökulmasta kauppakeskuksen Tähtitori on oiva paikka vihkimiseen, onhan se konkreettisesti keskellä seurakuntaa.

— Toivomme, että vihkimiset ovat lämminhenkisiä kahden aikuisen ihmisen juhlia seurakunnan keskellä, missä arki ja pyhä kulkevat käsi kädessä. Stellan Tähtitorilla tämä tapahtuu todella keskellä seurakuntaa, toteaa hallintopastori Eija Juuma seurakunnan tiedotteessa.

Ainoa vaatimus kirkolliseen vihkimiseen haettaville pareille on, että he ovat rippikoulun käyneitä kirkon jäseniä.

— Kirkollisesti voidaan vihkiä myös sellainen pari, jossa toinen kuuluu evankelis-luterilaiseen kirkkoon ja toinen johonkin muuhun kristilliseen kirkkoon tai kristilliseen uskontokuntaan Suomessa tai ulkomailla, Juuma kertoo.

Lisätietoja voi kysyä osoitteesta stella.promootio@sok.fi tai soittamalla numeroon 010 764 2010. Hääpariksi ilmoittautuminen on tehtävä viimeistään 19. joulukuuta.

Messupäivä on lauantai 19. tammikuuta.

Vihkimiseen menee noin puoli tuntia

Vihittäviä pareja messuille mahtuu aikataulusyistä yhteensä korkeintaan kolme.

— Vihkimiseen menee 30—40 minuuttia per pari, Mehtonen kertoo.

Luvassa on myös paljon muutakin ohjelmaa, kuten esimerkiksi hääpukunäytös. Mehtonen kuitenkin korostaa, että kyseessä ei ole pelkästään häätapahtuma, vaan mukana on myös paljon muuta erilaisiin juhliin liittyvää asiaa.

Hää- ja juhlamessujen pääjärjestäjä on Osuuskauppa Suur-Savo, mutta mukana tapahtumassa on monia muitakin yrityksiä.