Vaarallisia aineita kuljettaneen rekan vaunu ajautui ojaan Lentokentänkadun ja Työmiehenkadun risteyksessä Mikkelissä — Poliisi tutkii tapausta liikenneturvallisuuden vaarantamisena

Aamuyöllä yhdeltä tapahtuneen onnettomuuden raivaus jatkui iltapäivään asti

Onni Ojala

Yhdistelmäajoneuvon perävaunu ajautui ojaan Lentokentänkadun ja Työmiehenkadun risteyksessä.
Yhdistelmäajoneuvon perävaunu ajautui ojaan Lentokentänkadun ja Työmiehenkadun risteyksessä.

Ajoneuvoyhdistelmän perävaunu irtosi ja ajautui ojaan Mikkelissä Lentokentänkadun ja Työmiehenkadun risteyksessä maanantain ja tiistain välisenä yönä.

Perävaunussa olevassa kontissa on vaarallisiksi aineiksi luokiteltua tavaraa. Tästä johtuen tilanne oli edelleen päällä tiistaina aamulla kello seitsemältä, ja Etelä-Savon pelastuslaitos työskentelee vieläkin onnettomuuden kanssa.

— Tilanne jatkuu edelleen. Kuormaa on jonkin verran saatu purettua koneellisella kalustolla, mutta aika paljon joudumme tekemään käsityötä. Sen verran ahdas on tila, että sinne ei koneella pääsekään, kertoi päivystävä palomestari Jarno Laikola aamulla.

Vastaan tuli säiliöitä, joissa on hartsia, maalia ja vahvasti emäksistä kaliumhydroksidia.

— Osissa säiliöitä on ollut pieniä vuotoja, joten joudumme poimimaan säiliöitä pois vahvemmassa suojavarustuksessa, Laikola sanoi aamulla.

Poliisi tutkii syytä irtoamiseen

Tapausta tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena, tiedottaa Itä-Suomen poliisilaitos. Poliisi selvittää, kuinka perävaunu pääsi irtoamaan kytkennästä.

Onnettomuudesta aiheutui jonkin verran haittaa liikenteelle. Lentokentänkadun liikenne suljettiin Insinöörinkadun ja Työmiehenkadun välillä.

Katu avattiin liikenteelle iltapäivällä.

Juttua muokattu kello 15.00: päivitetty tilannetta ja lisätty tieto poliisin tutkinnasta.