Risto Dufva mukaan olympialaisiin valmistautuvan Slovenian valmennusryhmään

Slovenian päävalmentajana Pyeongchangin kesäkisoissa toimii Kari Savolainen.

Ville Niskanen

Risto Dufvan pitämä aikalisä käänsi Tampereen pelin maukkaaksi vierasvoitoksi.
Risto Dufvan pitämä aikalisä käänsi Tampereen pelin maukkaaksi vierasvoitoksi.

Jukureiden päävalmentaja Risto Dufva on nimetty Kari Savolaisen johtamaan Slovenian jääkiekkomaajoukkueen valmennusryhmään. Joukkue valmistautuu helmikuussa pelattavaan Pyeongchangin olympiaturnaukseen Etelä-Koreassa.

Dufva, 54, on ollut aiemmin mukana Suomen A-maajoukkueen valmennuksessa apuvalmentajana vuosina 2005-2010. Päävalmentajana hän voitti SM-kultaa JYPin peräsimessä 2009, ja Jukurit hän on valmentanut neljästi Mestiksen mestariksi.

Slovenia pelaa olympialaisissa samassa lohkossa Slovakian, USA:n ja Venäjän kanssa. 12 joukkuetta pelaavat kolmessa neljän joukkueen lohkossa, ja lohkovoittajat sekä paras lohkokakkonen etenevät suoraan puolivälieriin.

Suomessa Dufvan pestistä kertoi ensimmäisenä Yle. Ylen mukaan Dufvan olympiamatkan ajan Jukureita valmentaa kakkosvalmentaja Ville Nieminen.

henri.pitkanen@kaakonviestinta.fi

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.