Mikkelissä todettu 11 uutta koronatartuntaa lauantain jälkeen – Lääkäri muistuttaa, että jokaisen karanteeniin asetetun pitää noudattaa määräyksiä

Suurin osa uusista koronatapauksista ilmeni karanteenissa olevien joukosta. Urpolan koulussa ovat altistuneet yhden luokan oppilaat.

Ilona Noponen

Viikon lähes 80 koronatartunnan lisäksi altistumisia on tapahtunut Essoten aluella paljon ja karanteenin on asetettu satoja henkilöitä.
Viikon lähes 80 koronatartunnan lisäksi altistumisia on tapahtunut Essoten aluella paljon ja karanteenin on asetettu satoja henkilöitä.

Essoten alueelta löytynyt lauantain jälkeen 11 uutta positiivista koronatestien tulosta. Kaikki tartunnat on havaittu Mikkelissä.

Tiedotteessa Essoten koronalääkärit muistuttavat karanteenimääräysten noudattamisen tärkeydestä. Viikon lähes 80 koronatartunnan lisäksi altistumisia covid-19-taudille on tapahtunut paljon ja karanteenin asetettuja on satoja henkilöitä.

Osa karanteeniin asetetuista näyttää nyt liikkuneen paikoissa, joista heidän pitää pysyä poissa. — Santeri Seppälä

– Osa karanteeniin asetetuista näyttää nyt liikkuneen paikoissa, joista heidän pitää pysyä poissa. Aivan jokaisen karanteeniin asetetun täytyy noudattaa määräyksiä ja pysyä kotona, jotta saamme taudin taas aisoihin. Yksikin oireeton henkilö voi levittää tautia laajalle. Esimerkiksi suurin osa eilisen jälkeen löydetyistä uusista koronatapauksista ilmeni karanteenissa olevien joukosta, muistuttaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Urpolan koulussa ovat altistuneet yhden luokan oppilaat. Essote kertoo ottavansa illan aikana yhteyttä altistuneiden ja karanteeniin asettavien oppilaiden vanhempiin.