Taidolla tuunattuja autoja Mikkelissä viikonloppuna — EC Car Show esittelee nuoremman polven autoharrastajien taidonnäytteitä

Tapahtuman järjestää aiempien vuosien tapaan mikkeliläinen autokerho Extreme Custom yhdessä autoporukka Kömelän kanssa. Näyttelyyn odotetaan noin sataa kustomoitua, tuunattua ja stailattua ajoneuvoa.

Taru Hokkanen

Mikkeliläinen autokerho ExtremeCustom järjestää tuning-autoille ja muille rakennetuille ajoneuvoille EC Car Show-näyttelyn.

Mikkelin Visulahdessa järjestetään ensi viikonloppuna custom- ja tuning-ajoneuvojen näyttely EC Car Show. Tapahtuman järjestää aiempien vuosien tapaan mikkeliläinen autokerho Extreme Custom yhdessä autoporukka Kömelän kanssa. Näyttelyyn odotetaan noin sataa kustomoitua, tuunattua ja stailattua ajoneuvoa. Tarkka luku ei ole vielä selvillä, sillä ilmoittautumisaikaa on tämän viikon perjantaihin saakka.

Miten tapahtuma eroaa kesäkuussa järjestetystä Old Timer Runista, EC-kerhon puheenjohtaja Ari Kylliäinen?

— Osallistujaporukka on meillä keskimäärin vähän nuorempaa. Isoin ero on autoissa. OTR keskittyy vanhempiin autoihin ja jenkkeihin, meidän näyttelyssämme on tavallisia henkilöautoja, erityisesti eurooppalaisia ja japanilaisia malleja.

Peruselementtejä näyttelyauton rakentamisessa ovat auton madaltaminen ja esimerkiksi erikoisvanteet. Vuosimallilla ei ole niin väliä. Eri automerkkien erikois- ja sportmallit ovat suosittuja kohteita.

— Autot pyritään pitämään alkuperäisen näköisinä, mutta tiettyjä piirteitä, kuten puskureita tai helmoja korostetaan. Osa porukasta satsaa isoihin spoilereihin ja levikkeisiin.

EC Car Show´n yhteydessä Emma Finland järjestää oman osakilpailun äänentoistolaitteiden laatuun, asennukseen ja muuhun sellaiseen.liittyen. Autot kuunnellaan ja tuomaroidaan. Mukaan on ilmoittautunut noin 50 kisaajaa.
Visulahdessa järjestetään myös Maxboom-kisa.

— Maxboomissa mitataan äänenpainetta tietyn soitetun ajan ja se, kenellä on kovin tulos luokassaan voittaa. Luokkia on useampia tehojen, bassoelementtien ja esimerkiksi hinnan mukaan.

Takakontissa muhkeasti jytisevä basso on piirre, johon tavallinen kaduntallaaja yleensä autotuunauksen yhdistää. Maxboom-kilpailussa osallistujat jaetaan aloittelijoihin ja pro-porukkaan. Luokkia on useita, näyttelyautoista aina mopoautoihin, ja jokaiselle niistä on määritelty tarkat luokkateho- ja subwoofer-rajoitukset.

Jos autot haluaa nähdä ja kuulla, on mentävä Visulahteen.

— Cruisingia meillä ei ole. Joskus olemme sitä selvitelleet, mutta meillä ei ole tarpeeksi kapasiteettia sellaisen järjestämiseen, Kylliäinen sanoo.

EC Car Show Visulahdessa 11.8.
klo 12—17. Vapaa pääsy.

Luetuimmat

Kommentoidut