Mikkelin Kissat on vuoden 2018 Kansainvälinen mikkeliläinen — "Kiitämme arvokkaasta ja merkittävästä tunnustuksesta"

Jalkapalloseura Mikkelin Kissat on saanut vuoden 2018 Kansainvälinen mikkeliläinen -tunnustuksen.

Jaakko Avikainen, Jaakko Avikainen

Mikkelin Kissoilla on edustusjoukkue sekä junioritoimintaa.

Jalkapalloseura Mikkelin Kissat on saanut vuoden 2018 Kansainvälinen mikkeliläinen -tunnustuksen.

Tunnustus myönnettiin International Mikkeli Day (IMD) -tapahtumassa torstaina. Perusteena palkitsemiselle on joukkueen työ eri kulttuuritaustaisten integroitumiseksi yhteiskuntaan.

Valinnassa on huomioitu eritoten Mikkeli Kissojen ansiokas työ maahanmuuttajataustaisten nuorten kanssa tehtävästä työstä, palkitsijat kertovat tiedotteessaan.

Valinnan teki International Mikkeli Day -toimikunta, johon kuuluu Mikkelin kaupungin, Kansainvälinen Mikkeli ry:n sekä alueen toisen- ja korkea-asteen oppilaitosten edustajia.

— Kiitämme arvokkaasta ja merkittävästä tunnustuksesta seuratyötämme kohtaan. Iso kiitos kuuluu myös niille lukuisille toimijoille, jotka ovat tuellaan edistäneet maahanmuuttajataustaisten nuorten kotoutumista ja integroitumista liikuntaharrastuksen myötä, sanoo Mikkelin Kissojen toiminnanjohtaja Kimmo Aholainen tiedotteessa.

Kaikille mahdollisuus

Mikkelin Kissoilla on edustusjoukkue sekä junioritoimintaa. Seura tekee merkittävää yhteistyötä Suonsaaren vastaanottokeskuksen kanssa. Pelaajia autetaan, jos heillä ei ole varaa pelikenkiin tai muihin varusteisiin.

Seura saa kiitosta siitä, että se antaa kaikille mahdollisuuden taustasta riippumatta. Seurassa on pelannut muun muassa Shefki Kuqi, joka pelasi Suomen maajoukkueessa vuosina 1999—2010. Muita tunnettuja pelaajia ovat muiden muassa Farah Ahadit, Akim Sairinen sekä Akeg Deng.

IMD-tapahtuma järjestettiin tänä vuonna seitsemännen kerran.

Juttuun on korjattu Akim Sairisen sukunimi 15.11. kello 16.32.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet