Lippuja myytiin liian paljon Ville Valon ja Agentsien konserttiin — Syvälahden lavaisäntä Reijo Pynnönen myöntää, ettei tanssilava ole sopiva paikka festarityyppisen tapahtuman järjestämiseen

Syvälahden lavalla paikalla olleet kertovat, ettei sisälle ollut mitään mahdollisuutta päästä. Osa yleisöstä ei nähnyt vilaustakaan esiintyjistä.

Lukijan kuva

Kaikki lipun ostaneet eivät mahtuneet Syvälahden lavan sisälle seuraamaan konserttia.
Kaikki lipun ostaneet eivät mahtuneet Syvälahden lavan sisälle seuraamaan konserttia.

Odotettu Ville Valon ja Agentsien keikka Syvälahden viihdekeskuksessa Kangasniemellä oli monille pettymys.

Tanssilavalle oli myyty ennakkoon 2 000 lippua. Facebookin ja Mikkelin Puskaradion kautta paikalla olleet kertovat, ettei sisälle ollut mitään mahdollisuutta päästä. Osa yleisöstä ei nähnyt vilaustakaan esiintyjistä.

Lavaisäntä Reijo Pynnönen myöntää avoimesti, ettei lippuja olisi pitänyt myydä niin paljon.

— Harmittaa hirveästi. Olen äärettömän pahoillani niiden puolesta, jotka eivät päässeet sisälle.Näin jälkeenpäin tilannetta tarkasteltaessa olisi ennakkolippujen määrä pitänyt rajata 1 500:aan.

Ongelmia oli Pynnösen mukaan erityisesti oviaukoilla.

— Olen muinakin iltoina pannut merkille, miten yleisö jää ovien suuhun seisoskelemaan. Ovilla olisi pitänyt olla olla väkeä ohjaamassa porukkaa peremmälle. Kuulin jälkeenpäin, että lavan perällä oli jopa tilaa niin, että siellä mahtui tanssimaan, kertoo Pynnönen.

Tilanne yllätti tapahtuman järjestäjät

Lavan sisäänkäynnit ruuhkaantuivat niin, että sisälle oli mahdotonta pyrkiä.
Lavan sisäänkäynnit ruuhkaantuivat niin, että sisälle oli mahdotonta pyrkiä.

— Meillä on lupa ottaa alueelle 2 500 ihmistä. Suosituimpinakin tanssi-iltoina määrä mahtuu hyvin alueelle, sillä väki hajaantuu alueelle. Osa tanssii ulkolavalla, osa viettää aikaa rantaravintolassa. Lauantai oli täysin poikkeuksellinen ilta, jolloin kaikki paikalle tulleet halusivat ymmärrettävästi nähdä ja kuulla pääesiintyjän, toteaa Pynnönen.

Illan kokemuksesta viisastuneena Pynnönen toteaa, ettei tanssilava ole paras mahdollinen paikka festarityyppisen tapahtuman järjestämiseen.

Helteisen sään vuoksi myös tekniikka petti. Ulkolavan screeni pimeni pahimmalla hetkellä shown alkaessa päälavalla.

— Ilmeisesti tekniikkahuoneessa lämpötila nousi liian korkeaksi ja laitteisiin tuli sähköpiikki. Ääni kyllä kuului sekä ulkolavalle että ravintolaan, mutta ymmärrän kyllä yleisön pettymyksen, toteaa Pynnönen.

Lavan sisällä tukalan kuumaa

Lavan sisätiloissa lämpötila nousi korkeaksi huolimatta siitä, että lavan ilmastointia on tehostettu.

— Kukaan ei arvannut, että lämpöä tulee 30 astetta. Kun seisoo useamman tunnin tungoksessa, niin kyllähän siinä tulee huono olo.

Siitä huolimatta ensiapupisteessä kävi Pynnösen saamien tietojen mukaan vain kaksi kuumuudesta ja nestehukasta kärsivää asiakasta.

Paikalla konserttia seuraamassa oli asiakkaana myös lavan toiminnasta vastaavan Kangasniemen Retkipaikkasäätiön puheenjohtaja Mikko Hokkanen.

— Itse seurasin asiakkaan konserttia lavana sisällä. Ulkona oli lämmin keli ja lavalla oli kuumaa, mikä on selvää, kun paikalla on sellainen määrä väkeä, toteaa Hokkanen.

Anniskelu- ja vessajonot venyivät pitkiksi

Yleisön palautteen mukaan anniskelupisteissä ja myös vessoihin jonot venyivät pitkiksi.

— Saimme vielä torstaina luvan laajentaa anniskelualuetta, ja myyntipisteitä oli kolminkertainen määrä normaaliin verrattuna. Siitä huolimatta jonot venyivät aika ajoin pitkiksi, myöntää Pynnönen.

Yleisömäärästä huolimatta järjestyshäiriöiltä vältyttiin.