Maista luomu -tapahtuma järjestetään viikonloppuna Juvalla — Mikkelistä bussikuljetukset

Ruokatapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa Juvalla Wehmaan kartanolla.

Juvalla on pitkä historia luomun parissa. Viikonloppuna Wehmaan kartanolla pääsee tutustumaan tuotteisiin ja maistelemaan herkkuja.
Juvalla on pitkä historia luomun parissa. Viikonloppuna Wehmaan kartanolla pääsee tutustumaan tuotteisiin ja maistelemaan herkkuja.

Maista luomu -ruokatapahtuma järjestetään ensi viikonloppuna ensimmäistä kertaa Juvalla Wehmaan kartanolla. Tilalla on monipuolista ohjelmaa perjantaista sunnuntaihin.

Perjantai on suunnattu ammattilaisille. Silloin järjestetään luentoja ja luomujuhlaillallinen, joka on avoin kaikille.

Lauantaina pistetään pystyyn luomusadonkorjuumarkkinat kello 10-16, kartanon tilaesittelyt kello 10 ja 13 sekä kaikille avoimet ja maksuttomat lyhytluennot koko päivän ajan kello 11-16. Päivän päätteeksi tallin ylisillä järjestetään iltamat kello 19-22.

Mikkelistä lähtee lauantaina ilmaisbussit Juvalle kello 9.15 ja kello 12.15 Marskin patsaalta. Bussit tarjoaa Miksei Oy.

Sunnuntaina ohjelma on leikkimielisempää. Wehmaan ympäristössä on kello 11-16 muun muassa traktorisafari, lasten piirrustuskilpailun palkintojenjako ja luomuvasikan nimeäminen.

Saat lisää tietoa ohjelmasta täältä.

Tilan pitäjä Anna Grotenfelt-Paunonen lähti tapahtuman järjestämiseen mielellään mukaan. Asiaa kysyttiin Wehmaalta, kun Luomuinstituutin tapahtumaan liittynyt hanke loppui tämän vuoden keväällä.

- Koska olemme luomutila ja koska isäni Nils Grotenfelt teki työuransa aikana paljon työtä luomun hyväksi, he olivat ajatelleet meitä. Lisäksi se kokivat, että meillä on hyvät puitteet järjestää tapahtuma. Olin samaa mieltä, Grotenfelt-Paunonen kertoo.

Juvalla on syksyllä muitakin ruokatapahtumia.

Sunnuntaina 10.9. järjestetään Parasta Partalasta -markkinat. Tapahtuman ajan Juvan museot ovet ovat poikkeuksellisesti avoinna. Partalan pihalle tuodaan rapsuteltavaksi kotieläimiä.

Koikkalan sadonkorjuutori järjestetään valtakunnallisena Osta maatilalta –päivänä 16.9. Paikallisten ruokatuottajien ja käsitöiden lisäksi tapahtumassa voi nauttia ohjelmasta sekä sadon aineksista valmistettua kaalisopasta.

Pattoin perintötalon kekrimarkkinat pidetään lauantaina 23.9. Tapahtumaan on tulossa Juvalta maksuton bussikuljetus. Aikataulut ovat nähtävissä kunnan verkkosivuilla lähempänä tapahtumaa.

Marika Lehto

Marika Lehto

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.