Mikkeliläinen Saara Kokko on pyörittänyt omaa liikuntakeskustaan jo 25 vuotta: "Jos ei olisi kiitollista perusasiakaskuntaa, hirvittäisi"

Jumppariina on pysynyt pystyssä pitkälti uskollisten vakiasiakkaiden ansiosta.

Saara Kokon mielestä fitness-buumi on tehnyt liikunnasta liian ulkonäkökeskeistä. — Olisi ihanaa, jos liikuntaa pidettäisiin enemmän elämänilon ja terveyden tuojana.

Kun liikunnanohjaaja Saara Kokko perusti yrityksensä Jumppariinan vuonna 1991, Mikkelissä ei ollut muita yksityisiä jumppasaleja. Aikuisille oli sisäliikuntaa lähinnä kuntosalilla tai kansalaisopiston ryhmissä. Isot liikunta-alan ketjut eivät olleet vielä rantautuneet Suomeen.
Moni epäili liikeideaa ja totesi Kokolle ja yrityksen toiselle perustajalle Yvonne Vauhkoselle: Luuletteko, että ihmiset maksavat siitä, että pääsevät jumppaan?

Elina Jäntti

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet