Mikkeliläinen Saara Kokko on pyörittänyt omaa liikuntakeskustaan jo 25 vuotta: "Jos ei olisi kiitollista perusasiakaskuntaa, hirvittäisi"

Jumppariina on pysynyt pystyssä pitkälti uskollisten vakiasiakkaiden ansiosta.

Saara Kokon mielestä fitness-buumi on tehnyt liikunnasta liian ulkonäkökeskeistä. — Olisi ihanaa, jos liikuntaa pidettäisiin enemmän elämänilon ja terveyden tuojana.

Kun liikunnanohjaaja Saara Kokko perusti yrityksensä Jumppariinan vuonna 1991, Mikkelissä ei ollut muita yksityisiä jumppasaleja. Aikuisille oli sisäliikuntaa lähinnä kuntosalilla tai kansalaisopiston ryhmissä. Isot liikunta-alan ketjut eivät olleet vielä rantautuneet Suomeen.
Moni epäili liikeideaa ja totesi Kokolle ja yrityksen toiselle perustajalle Yvonne Vauhkoselle: Luuletteko, että ihmiset maksavat siitä, että pääsevät jumppaan?

— Uskoimme, että kävijöitä tulee ja toiminta saadaan kannattavaksi, kun tarjoamme kaikentasoisia tunteja laidasta laitaan, Kokko muistelee.

Kannattihan se. Kokko on pyörittänyt ryhmäliikuntakeskustaan peräti 25 vuotta, viimeiset 15 vuotta yksin. Toiminta-ajatus on edelleen sama. Tälläkin kaudella viikkotuntien joukkoon mahtuu niin rankkaa ja hikistä kuin kevyempää ja simppelimpää ryhmäliikuntaa.

Kokon mukaan Mikkelissä kilpailu kuntokeskusten asiakkaista on tällä hetkellä kovaa, koska kaupungissa on kokoonsa nähden paljon keskuksia. Netissä yksityiset personal trainerit tarjoavat palveluitaan eri puolille Suomea. Pelkkiä ryhmäliikuntatunteja tarjoava Jumppariina on pärjännyt pitkälti uskollisen asiakaskunnan vuoksi.

— Jos ei olisi kiitollista perusasiakaskuntaa, hirvittäisi. Moni asiakkaani on käynyt tunneilla säännöllisesti yli 20 vuotta.

55-vuotias Kokko ohjaa tunnit edelleen pääosin itse. Tuntiohjaajina hänellä on apuna kolmesta viiteen muuta ohjaajaa.

— Olen päättänyt, että teen oman työni täydellä sydämellä, ja jos se ei riitä niin ei riitä.

Aluksi Porrassalmenkadulla toiminut Jumppariina on nykyisin Sport Forumilla. 25-vuotisjuhla näkyy tänä syksynä tunneilla: luvassa on muun muassa arvontoja ja erikoistunteja, Saara Kokko lupaa.

Elina Jäntti

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet